Logo vierklank.nl
v.l.n.r. Frans de Graaf (Groenekans Landschap), Marius van den Bosch (Dorpsraad) en Jaap Vermeulen (Stichting Behoud Prinsenlaantje).
v.l.n.r. Frans de Graaf (Groenekans Landschap), Marius van den Bosch (Dorpsraad) en Jaap Vermeulen (Stichting Behoud Prinsenlaantje).
Natuur & Milieu

Opening wandelroute door Groenekans landschap

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 8 maart openden de Dorpsraad Groenekan en het Groenekans Landschap een wandelroute door de mooie, het dorp omringende, natuur. De route begint aan de Groenekanseweg, nabij het viaduct, en is 14,5 kilometer lang. Via QR-codes kunnen wandelaars zich een beeld vormen van het landschap of diverse objecten onderweg.

De Stichting 900 jaar De Bilt stimuleerde zes jaar geleden vele verenigingen op het gebied van sport, theater, kunst & cultuur, geschiedenis en natuur. Naar aanleiding hiervan plaatsten de wijken Kloosterpark en Vogelzang diverse informatieborden met wetenswaardigheden over de wijk. In navolging hiervan ontplooiden de Dorpsraad en het Groenekans Landschap een soortgelijk initiatief.

Wandeling
Tijdens de wandeling door het landschap kan is informatie op te roepen via een QR-code op de informatiepaaltjes. Bij het scannen van de code verschijnen wetenswaardigheden over de plek waar de wandelaar of fietser zich bevindt. Via deze code kan ingescand worden bij Bos Voordaan, Molen Geesina, Hooge Kampse Plas, Schutje Bisschopswetering, Huize Voordaan, Belastingbomen, Brug Kastanjelaan, Herberg de Groenekan, de Boshoek, Schutje Beukenburg, Prinsenlaan zuidzijde, Rustende jager, Prinsenlaan noordzijde en Oostveensepad noord- en zuidzijde. Locaties met QR-codes kunnen worden uitgebreid.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>