Winst voor Dos op Nova

Met de winst in de voorlaatste thuiswedstrijd heeft Dos zich drie ronden voor het einde van de zaalcompetitie veilig gespeeld. Dos speelt volgend seizoen wederom in de Overgangsklasse.

Afgelopen zaterdag stond de gemeentelijke derby op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in De Vierstee te Maartensdijk. In de vorige wedstrijd kon Nova in de eerste helft aardig meekomen, maar moest zich in de loop van de tweede helft gewonnen geven. Die wedstrijd werd verloren met 17-25. Na de goede wedstrijd tegen SKF en de gewonnen wedstrijd tegen De Meeuwen, ging de ploeg uit Bilthoven met een goed gevoel het veld op.

Aangepast
Coach Andreas van Grootheest van Dos had zijn opstelling aangepast, om zo meer schotkracht in zijn eerste aanvalsvak te creëren. Dat pakte goed uit want het merendeel van de doelpunten kwamen zaterdag uit dit vak. Tegenstander Nova wilde een pak slaag als in de eerste wedstrijd voorkomen en probeerde het aanvalsspel van Dos te ontregelen door achter te verdedigen en veel fysieke strijd te leveren. De Westbroekers korfbalden zich hier wel onderuit, maar een fraai schouwspel werd het er niet door.

Communicatie
In de eerste helft had Nova het moeilijk om mee te scoren. Het duurde dan ook even voordat Nova het eerste doelpunt kon verzilveren. Verdedigend had Nova het goed op orde. De juiste spelers werden vrijgelaten en daardoor kon Nova veel ballen onderscheppen om zo de aanval meer vertrouwen te geven, maar het afrondingspercentage was erg laag. Nova kon geen stempel drukken op de wedstrijd terwijl Dos rustig doorging met scoren. Halverwege de wedstrijd was een 11-6 tussenstand bereikt.

Keuzes
Ook de tweede helft schommelde de voorsprong tussen de vier - vijf doelpunten. Het spel van de Westbroekers bleef te slordig om het gat veel groter te maken., Tegen het einde van de wedstrijd bij een 19-15 voorsprong verslapte Dos en kwam Nova ineens nog verraderlijk dichtbij. Voor het eerst in de wedstrijd werd het verschil tot één punt teruggebracht in de laatste minuut, maar uiteindelijk resulteerde een terechte maar te kleine overwinning van 19-18.

Aanstaande zaterdag reist DOS naar Veenendaal om daar om 20.10 uur tegen SKF te spelen. Nova ontvangt in het HF Witte - Centrum koploper HKC om 17.00 uur.