Logo vierklank.nl
Voorzitter Sander Maatman is heel blij met alle vrijwilligers.
Voorzitter Sander Maatman is heel blij met alle vrijwilligers.
Sport

Tennisvereniging Tautenburg start nieuw tennisjaar met ambities

door Kees Diepeveen

Bij de 265 leden tellende tennisvereniging Tautenburg uit Maartensdijk gaat veel gebeuren dit jaar. Een Open Dag, een nieuwe tennisleraar en vernieuwde tennisbanen.

In het mooie en modern ingerichte clubhuis van de tennisvereniging licht voorzitter Sander Maatman de komende activiteiten toe: 'Onze leden kunnen hier het hele jaar door tennissen afhankelijk van de winterse weersomstandigheden. Met onze zes all weatherbanen kunnen we heel veel ruimte bieden aan tennissers. Daarom organiseren we een Open Dag op 23 maart. We nodigen iedereen die tennissen leuk vindt of het gewoon eens wil proberen van harte uit om de Open Dag bij te wonen. Om te ervaren hoe leuk tennissen is maar ook om te ervaren hoe leuk onze vereniging is'. De Open Dag is van 16.00 tot 18.00 uur. Onder de vleugels van clubspelers maken de nieuwkomers kennis met tennis. Vanaf 17.15 tot 18.00 uur vindt er een tennis-clinic plaats gegeven door Julian Verwegen de nieuwe trainer van de club.

Betrokkenheid
Sander Maatman is erg blij dat Tennisschool Tom van Lijf uit Utrecht vanaf 1 april de trainingen gaat verzorgen. 'Het is geen grote school maar hij staat erg goed bekend in de regio. Wij hebben een voorkeur voor een kleinere school omdat wij betrokkenheid willen. Als kleine club vinden we dat erg belangrijk. Tennisleraar Julian Verwegen gaat namens de tennisschool hier de lessen verzorgen. Hij heeft drie jaar ervaring en wilde graag bij ons als tennisleraar aan de slag. Hij gaat zich ook sterk op de jeugd richten om te zorgen dat de jeugd tennissen weer leuk gaat vinden'.

Tenniseven
Daar waar een nieuwe tennisleraar komt vertrekt er ook één. Paul de Bruin is 17 jaar onafgebroken als tennisleraar aan Tautenburg verbonden geweest. Sander Maatman: 'Hij heeft het al die jaren naar volle tevredenheid gedaan en we zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. We zijn ook blij dat hij bij ons blijft tennissen en ook actief blijft binnen het verenigingsleven. Als hommage voor zijn verdiensten bij de vereniging wordt na de Open Dag om 18.00 uur het Paul de Bruin Tennisevent gespeeld. Deelnemers zijn allemaal oud-leerlingen die onder Paul getraind hebben'.

Vrijwilligers
Een week na het verschijnen van deze krant staat de Algemene Ledenvergadering gepland. Daar zal worden besloten om alle zes de tennisbanen van een nieuwe toplaag te voorzien. Sander Maatman: 'We kunnen dit doen omdat we gereserveerd hebben maar ook door onze vele vrijwilligers die op het tennispark van alles doen waardoor de kosten laag blijven. We leggen de leden twee opties voor waaruit zij een keuze zullen maken. In november staan de werkzaamheden gepland'.  

Leenracket
Tautenburg is een recreatieve vereniging zonder een 1ste team. Iedereen is hier even belangrijk. 'Mensen komen naar de club omdat ze weten dat er getennist wordt' aldus de voorzitter. 'Wij willen vooral dat mensen het hier naar hun zin hebben en willen een leuke vereniging zijn. We gaan ons volop inzetten om dit ook aan iedereen te laten merken met allerlei nieuwe en leuke initiatieven, zoals drie maanden gratis lid met een leenracket en een bus ballen alsmede gratis inlooptennislessen. Als mensen hier een tijdje spelen zullen ze merken hoe leuk en gezellig het hier is. Ik nodig echt iedereen van harte uit om onze Open Dag te bezoeken en mee te doen' aldus Sander Maatman. Nadere informatie zie www.tautenburg.nl.     

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>