Logo vierklank.nl
PCB Uitvaartwinkel Bilthoven is trots op het behaalde certificaat.
PCB Uitvaartwinkel Bilthoven is trots op het behaalde certificaat.
Algemeen

PCB Uitvaartzorg Dementievriendelijk

Als één van de eerste organisaties in de regio Utrecht is door de voorzitter van de regionale afdeling Zeist e.o. van Alzheimer Nederland, mevrouw F. Wiss, aan PCB Uitvaartzorg de sticker Samen Dementievriendelijk uitgereikt.

Door de sticker, die met trots naast de deur van PCB Uitvaartwinkel Bilthoven is geplakt, laat PCB Uitvaartzorg zien dat de medewerkers in de winkels en de uitvaartleiders dementievriendelijk zijn. De medewerkers hebben een training Samen Dementievriendelijk gevolgd.

Nederland telt nu ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Dementie wordt volksziekte nummer 1. De medewerkers van PCB Uitvaartzorg merken dat mensen met dementie de winkels bezoeken, bij een gesprek aanwezig zijn of bij een uitvaart. Plotseling kan het gedrag of de stemming van een persoon met dementie veranderen; de bezoeker wordt verdrietig, angstig of achterdochtig. Hoe PCB-medewerkers hiermee moeten omgaan is tijdens de training geleerd en door Alzheimer Nederland bekroond met de sticker bij de deur.

Meer berichten