Logo vierklank.nl
Patissier Ronald van Haarlem geniet van het vervaardigen van nieuwe lekkernijen.
Patissier Ronald van Haarlem geniet van het vervaardigen van nieuwe lekkernijen.
Algemeen

Landwaart presenteert hún Millefeuille

Kom proeven

door Henk van de Bunt

De tompouce is in veel patisserieën niet meer uit het assortiment weg te denken: een rechthoekig gebakje met aan de bovenkant een plakje bladerdeeg en een roze (of oranje) laag fondant, room en een bodem eveneens van bladerdeeg.

Ook bij Landwaart Culinair aan het Maertensplein Maartensdijk zijn ze fan van de tompouce, maar dan wel de Franse variant: de millefeuille. Patissier Ronald van Haarlem heeft de millefeuille (duizend vellen) speciaal ontwikkeld. Hij vertelt: 'Een tijdje geleden waren wij met de patissiers van Landwaart in Parijs en daar hebben we verschillende soorten millefeuilles gezien en geproefd. Nu verkopen we een nieuwe variant, die uit vier lagen extra verfijnd bladerdeeg bestaat. Tussen elke laag zit Zwitserse room en de zijkanten zijn afgewerkt met een dun laagje karamel'.

Proeven
Een eerste reactie kwam al binnen: 'Niet te zoet, luchtige room, bladerdeeg niet te hard en toch knapperig'. Wim Landwaart vult aan: 'Op zaterdag 9 maart laten we onze klanten kennis maken met dit heerlijke gebakje. We bieden kleine stukjes aan om te proeven en als dit in de smaak valt, kan iedereen profiteren van een aanbieding. Ook hebben we die dag drie nieuwe soorten koffie en een aantal nieuwe soorten thee in ons assortiment, die voor de liefhebber gratis wordt ingeschonken.'

Meer berichten