Logo vierklank.nl
Voorzitter Koos Plomp (l) en secretaris Charles Bruns (r) van de jubilerende tennisvereniging kijken uit naar jubileumactiviteiten.
Voorzitter Koos Plomp (l) en secretaris Charles Bruns (r) van de jubilerende tennisvereniging kijken uit naar jubileumactiviteiten.
Sport

Tennisvereniging Hollandsche Rading jubileert

Op 1april 1969 is de tennisvereniging in Hollandsche Rading opgericht. Dit jaar wordt het 50 jarig jubileum gevierd met diverse activiteiten, welke starten met een Stratentennistoernooi, dat op 30 en 31 maart wordt gespeeld op het Tennispark in Hollandsche Rading.

door Kees Diepeveen

Voorzitter Koos Plomp en secretaris Charles Bruns vertellen over het jubileum en over de vereniging. De vereniging bezit 4 all weather banen waarop het hele jaar kan worden getennist. 'Elk lid van de vereniging weet waar de sleutel van het toegangshek hangt' aldus Charles Bruns 'zodat de leden altijd op de baan kunnen komen. We willen graag een open club zijn wat ook ons dorp wel typeert. Er nemen 7 teams deel aan de KNLTB-competitie en veel leden spelen mee in de interne competitie. Onze vereniging richt zich vooral op de breedtesport. Gezelligheid en leuk tennissen is het credo van de vereniging'. 

Jubileumprogramma
Koos Plomp: 'Een viertal festiviteiten kenmerken het jubileumprogramma van onze vereniging, die momenteel 215 leden telt. De start van de jubileumfestiviteiten is het Stratentennistoernooi, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt georganiseerd op ons tennispark en tevens de opening van het buitenseizoen is. Normaal organiseren we een 'open dag' aan het begin van het seizoen, maar in het kader van het jubileumjaar wilden we nu iets anders. We proberen het hele dorp te mobiliseren. In elk team van vier moet een niet-tennisser zitten. Per straat mogen meerdere teams deel nemen. We hopen dat dit evenement aanslaat'. Charles Bruns vervolgt: 'Op 15 juni staat een groot feest gepland. Dit wordt een 'open feest' voor de club en het dorp en vindt plaats in een grote tent. Dit wordt een fantastisch feest met alles erop en eraan. We vervolgen de festiviteiten rond eind juni wanneer we voor de 31ste keer het Bosbergtoernooi organiseren en in het najaar dan nog de clubkampioenschappen'.

IJsbaan
Charles Bruns:' 50 jaar geleden zijn we begonnen met twee velden en een houten keet als clubhuis. In 1989 werd ons huidige stenen clubhuis in gebruik genomen. In 2010 is de vereniging geprivatiseerd en realiseerden we onze nieuwe all weatherbanen. Drie jaar geleden hebben 20 leden het clubhuis van een nieuw en eigentijds interieur voorzien'. 'Wat ook leuk is om te vertellen' vult Koos Plomp aan, 'is dat we in het verleden wel eens een ijsbaan gehad hebben op de tennisbanen. Met de brandslang de banen onder water zetten en schaatsen'.

Voorzitters
Gevraagd naar markante leden vallen er een aantal namen. Koos Plomp: 'Fred Brecht is zo iemand. Met koud weer in korte broek en t-shirt gaan tennissen en daarna op klompen de keuken induiken om allerlei lekkernijen te maken. Ook Ton van de Sand moeten we noemen; al 25 lid van het bestuur en verantwoordelijk voor het parkbeheer in al zijn facetten. Frans Nijnens is de laatste 10 jaar voorzitter geweest en inmiddels erelid. Jan Harmsen is ook heel lang voorzitter geweest maar helaas vorig jaar overleden. We hebben 14 leden die al langer dan 25 jaar lid zijn'.

Jeugd
Jeugd vormt een belangrijk deel van het ledental. Charles Bruns: 'De jongste jeugd in Hollandsche Rading komt wel in contact met tennis. We hebben goede connecties met de Bosbergschool, waarvan we de leerlingen regelmatig op onze banen uitnodigen. Als kinderen gaan spelen dan komen de ouders vaak mee en blijven spelen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De oudere jeugd gaat het dorp uit. Een aantal komt later weer terug om hier weer te gaan wonen en komen dan ook vaak weer tennissen'. Voor meer informatie over tennisvereniging Hollandsche Rading en over het Stratentoernooi zie www.tvhollandscherading.nl.

Meer berichten