Logo vierklank.nl
Sport

FC De Bilt bekert verder

Na twee matige competitiewedstrijden van FC De Bilt was het op dinsdagavond 26 februari zaak om de goede draad weer op te pakken in de thuiswedstrijd voor de beker tegen het Almeerse Waterwijk; een ploeg die in dezelfde klasse als FC De Bilt uitkomt en het in de laatste periode erg goed doet.

Twee goede ploegen lieten het publiek zien wat ze waard waren. De beste kansen waren voor de thuisploeg en uit een prachtige voorzet van Robin Notenboom kreeg Mano Bakkenes een mooie kans, die maar ternauwernood in het zijnet belandde. Even later was het diezelfde Mano die weer eens langs zijn verdediger flitste, de verdediger kon hem alleen nog maar vasthouden en de strafschop was een feit. Deze strafschop werd perfect genomen door Sam Eerdmans: 1-0. Daarna speelde Marcel Melissen zich prima vrij en knalde de bal keihard op de onderkant van de lat. Daarna waren er nog diverse mogelijkheden voor beide ploegen, maar het bleef tot de rust 1-0.

Hetzelfde spelbeeld was er in het begin van de tweede helft. De doelman van Waterwijk redde diverse malen op uitstekende wijze, maar op de inzet van Robin zou iedere keeper kansloos zijn geweest. Marcel schoot de bal uitstekend voor het doel en daar knalde Robin de bal subliem binnen: 2-0. De aansluitingstreffer kwam er niet, mede door prima keeperswerk van Jos de Gram.

Waarschijnlijk wordt de volgende ronde van de beker op zaterdag 30 maart gespeeld; de loting daarvoor is op 6 maart.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>