In het verre Kampen waren er geen punten voor DOS te verdienen.

DOS verliest van Wit Blauw

DOS herstartte zaterdag de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen. Het lukte niet om de punten mee terug te nemen naar Westbroek.

Zaterdag in Kampen was het veldspel van de Westbroekers prima verzorgd, maar lag het probleem meer in de afronding: het 1e aanvalsvak had moeite de korf te vinden, waardoor het lastig wordt om een goed resultaat neer te zetten. Na een goede start en een 3-5 voorsprong lukte het DOS dan ook niet om de voorsprong vast te houden. Wit Blauw maakte goed gebruik van de mogelijkheden en haalde DOS in. Bij rust was het verschil miniem, met een 11-10 achterstand en was er nog van alles mogelijk.

De tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Wit Blauw breidde de voorsprong iets uit, maar kon niet echt loskomen van de taaie Westbroekers, die verdedigend de zaakjes goed voor elkaar hadden. Halverwege de tweede helft was er bij 14-11 een lange doelpuntloze periode. Na het inbrengen van enkele wissels was het uiteindelijk de thuisploeg die als eerste scoorde en snel uitliep naar 17-12. DOS probeerde nog van alles in de slotfase, maar het geslagen gat was te groot om nog te overbruggen. De Westbroekers kwamen met een 19-17 eindstand nog wel erg dichtbij.

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS gemeente-genoot Nova uit Bilthoven. De wedstrijd in De Vierstee begint om 20.40 uur.