Logo vierklank.nl
Het nieuwe gemeenteraadslid Erik den Hertog.
Het nieuwe gemeenteraadslid Erik den Hertog.
Politiek

Afscheid en installatie gemeenteraadsleden

Op donderdag 21 februari werd afscheid genomen van gemeenteraadslid Han IJssennagger (Bilts Belang). Een commissie uit de gemeenteraad had de geloofsbrieven van zijn opvolger Erik den Hertog onderzocht en in orde bevonden, waardoor hij kon worden geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad.

door Guus Geebel

De vacature is ontstaan door het vertrek van Han IJssennagger die naar Spanje verhuist. Burgemeester Sjoerd Potters sprak Han IJssennagger toe en begon op rijm: 'Je maakte de stap van boegbeeld van de campagne naar het zonnige Spanje.' De burgemeester gaat in op zijn politieke loopbaan in de gemeente De Bilt en bij Provinciale Staten. 'Ik heb je leren kennen als een zeer bedreven raadslid, met name bij debatten. Je bent zuiver op de inhoud en waait niet met alle winden mee. Op het gebied van financiën heb je het verschil gemaakt.' Potters noemt IJssennagger hoffelijk in de omgang, wat zorgde voor verbinding. 'Met de Ladder van Bilts Belang heb je een structuur in je eigen partij ontwikkeld.' De burgemeester gaat ook in op de betrokkenheid van IJssennagger bij Stichting Leergeld. Voor zijn langdurige periode in de Biltse politiek reikte burgemeester Potters hem de Chapeaupenning van de gemeente De Bilt uit.

Volksvertegenwoordiger
Het nieuwe gemeenteraadslid Erik den Hertog dankt Han IJssennagger voor de kennisoverdracht, die hij de afgelopen jaren van hem kreeg. 'Ik heb veel van je geleerd. Je vertelde hoe het er hier in het verleden aan toe ging, want wie het verleden niet kent zal geen greep hebben op de toekomst.' Han IJssennagger noemt in zijn slotwoord het ambt van volksvertegenwoordiger het mooiste ambt in een democratie. Hij vindt het een groot gevaar, dat mensen niet gaan stemmen omdat ze denken dat als ze iets bereikt willen hebben dat met een actiegroep voor elkaar kunnen krijgen. De gemeenteraad noemt hij de meest representatieve groep om dat te bewerkstelligen. Hij wenst de gemeente De Bilt het beste. Daarna wordt Erik den Hertog als raadslid geïnstalleerd.

         

Meer berichten