Doelman Boris van 't Land verricht goed keeperswerk. (foto Nanne de Vries)

SVM scoort te weinig

Zonder de zieke Chester Kemp liet SVM zaterdag zien dat het de veel betere ploeg in de thuiswedstrijd tegen vv Vianen was. Al in het eerste kwartier had SVM zeker tot driemaal toe kunnen scoren , maar het vizier stond vooral toen niet op scherp. Vianen combineerde veel inzet met te vaak onnodige overtredingen, maar kwam al met al voetballend veel te kort.

Eerst na 20 minuten spelen veranderde de brilstand, toen Mike de Kok met een fraaie kopbal na goed aangeven van Kevin Timman het doel trof (1-0). De thuis-equipe verzuimde verder voor de rust de wedstrijd in het slot te gooien.

In de 2e helft zonder Roy Wijman startte SVM wederom te slap en liet daardoor Vianen wat meer in de wedstrijd komen. Met een prachtig afstandsschot zetten de bezoekers zelfs de 1-1 op het scorebord. De goed keepende Vianen-goalie hield met prachtige reddingen zijn team nog in de wedstrijd. SVM had dit tegendoelpunt nodig om wakker te worden en Vianen vast te zetten. Invaller Jordi van der Lee gaf zijn visitekaartje af en zorgde voor de bevrijdende 2-1. Vianen, geholpen door de te veel ruimte weggevende SVM verdediging, was nog dicht bij de gelijkmaker, maar door goed keeperswerk van Boris van 't Land en een sterk herstelde SVM-verdediging viel deze niet. Uiteindelijk maakte Mike de Kok uit een assist van Frank van Benk de bevrijdende 3-1; in het laatste deel van de ontmoeting had met name de thuisclub nog veel scoringsmogelijkheden, maar de gastheren lieten dit na.

De Maartensdijkers zijn a.s. weekeinde vrij en hervatten de competitie op zaterdag 9 maart met een thuiswedstrijd tegen het Zeister Patria.