Monique Fijen (l) en Trudie Kemp coördineren het St. Maartenkerkteam.
Monique Fijen (l) en Trudie Kemp coördineren het St. Maartenkerkteam.

SamenLoop voor Hoop De Bilt

Algemeen Sport

De Maartenskerk loopt mee

Trudie Kemp uit Maartensdijk was gelijk enthousiast toen ze hoorde van de SamenLoop voor Hoop die op 28 en 29 juni op het terrein voor Jagtlust wordt gehouden. Samen met Monique Fijen maakt ze mensen warm om mee te doen en mee te lopen met een team vanuit de Maartenskerk in Maartensdijk.

Trudie (59) en Monique (62) collecteren al jaren voor KWF Kankerbestrijding in Maartensdijk en zijn beiden actief betrokken bij de St. Maartenskerk aldaar. Trudie: 'Op een collectantenavond hoorde ik voor het eerst over de SamenLoop. Ik dacht: wat een mooie manier om geld bij elkaar te brengen voor meer onderzoek naar kanker, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen'. Monique vult aan: 'Trudie heeft het initiatief genomen en ik ondersteun haar met veel plezier. Wij hopen dat de Samenloop voor Hoop een onuitwisbare indruk zal maken, op deelnemers, publiek en vooral op alle mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker'.

Kerkteam
Via de website meldde Trudie zich aan als teamcaptain: 'Ik dacht, ik meld me vast aan en daarna ga ik mensen uit de kerk motiveren om mee te lopen. In januari organiseerden Trudie en Monique een informatieavond voor belangstellenden. Trudie: 'Nel (Verkroost) en Dianne (Westerink) van de organisatie van de SamenLoop gaven een presentatie en daarna ging het snel. Inmiddels hebben we al 14 lopers in ons team en zijn we een actie gestart om 1000 euro op te halen'. Monique: 'We zijn al goed op weg om dit bedrag binnen te brengen. Dat doen we bijvoorbeeld door sponsors te werven via werk of familie en vrienden. En op 18 mei staan we met een kraam in de Vierstee'. Het team gaat ook kaarsenzakken verkopen waar mensen een boodschap, een wens of een naam op kunnen zetten. In de avond en nacht van 28 juni staan al die zakken met kaarsen langs het wandelparcours als teken van hoop.

Kanker raakt iedereen
Trudie: 'De Maartenskerk wil graag zichtbaar zijn in de samenleving. De SamenLoop voor Hoop biedt een mooie kans om op een sportieve manier saamhorigheid te beleven met als geweldig doel het inzamelen van geld om kanker te voorkomen, te behandelen en te genezen. Kanker raakt iedereen, op welke wijze dan ook. Wij doen mee'.           (Dianne (Westerink)

IN KADER
De SamenLoop voor Hoop De Bilt is een 24-uurs wandelestafette waarbij teams zich laten sponsoren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Vorm een team met je vrienden, familie, buren of (sport)vereniging en doe ook mee. Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/debilt of mail naar debilt@samenloopvoorhoop.nl.