Logo vierklank.nl
Met een meerderheid van stemmen werd Gerrit Sodaar [r] gekozen tot Maartensdijker van het Jaar.
Met een meerderheid van stemmen werd Gerrit Sodaar [r] gekozen tot Maartensdijker van het Jaar.
Algemeen

Maartensdijker van het Jaar

Gedurende twee weken, tussen 1 februari en 14 februari, konden inwoners van Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek hun stem uitbrengen op 'hun' Maartensdijker van het Jaar; een vorig jaar gestarte traditie binnen de vier kernen van de voormalige gemeente Maartensdijk. Na het tellen van alle stemmen ging dit jaar Gerrit Sodaar (uit Westbroek) met de beker aan de haal.

door Walter Eijndhoven

Initiatiefnemers Henric de Jong Schouwenburg uit Groenekan en Gert-Jan Weierink uit Maartensdijk startten vorig jaar, woensdag 10 januari, de eerste verkiezing van 'Maartensdijker van het Jaar' in Dijckstate aan het Maertensplein in Maartensdijk. Dit jaar kreeg deze verkiezing een vervolg.

Genomineerden
Met slechts twee weken de tijd om te stemmen, stroomden de namen weer binnen, via de facebookpagina en formulieren bij kapper Hans Stevens en in Dijckstate. 'Nadat wij alle stemmen hadden geteld, met acht genomineerden, kwam de daarbij behorende top drie tevoorschijn', vertelt Weierink. 'Op de derde plaats staat Kapper Hans, net als vorig jaar, op plek twee eindigde Edwin Plug en met een flinke meerderheid van stemmen is Gerrit Sodaar, als hét gezicht van de bar in De Vierstee, dit jaar verkozen tot 'Maartensdijker van het Jaar'.

Volgend jaar volgt weer een nieuwe verkiezing. Weierink: 'Volgend jaar willen wij de opzet iets veranderen. De winkeliers weten dit nog niet, maar mogelijk willen wij hen volgend jaar meer bij de verkiezing Maartensdijker van het Jaar betrekken'.

Meer berichten