Logo vierklank.nl
Sila Ramhisoensing uit Bilthoven wordt door naaister Tiny geholpen bij het verstellen van haar jurk. (foto Frans Poot)
Sila Ramhisoensing uit Bilthoven wordt door naaister Tiny geholpen bij het verstellen van haar jurk. (foto Frans Poot)
Algemeen

Druk Repair Café bij WVT

Ruim 80 mensen kwamen af op het Repair Café bij de WVT afgelopen zaterdag. De vrijwillige reparateurs waren de hele middag druk in touw.

Mevrouw Sila Ramhisoensing kwam binnen met een speeldoosje wat ze wilde repareren voor haar kleinkind, dat in mei wordt verwacht. Reparateur Hardy zag dat het veertje vast zat, het was te strak opgewonden waardoor het niet meer speelde. Hardy kreeg het veertje los, smeerde het met olie in, en na een paar keer handmatig afspelen klonk het vrolijke muziekje weer. Sila was natuurlijk ook heel blij en meldde zich bij naaister Tiny om ook een jurk met gat erin te herstellen.

Jeugd
Steeds meer kinderen weten het Repair Café te vinden. De elfjarige Tristan kwam met zijn kapotte X-box headset, nieuwwaarde maar liefst 80 euro. Het ding was gevallen en zo waren er draadjes los geraakt. Reparateur Arun kreeg de headset met moeite open, het herstellen van het mankement ging gelukkig een stuk gemakkelijker. Tristan spoedde zich verheugd naar zijn X-box. Ondertussen hielp fietsreparateur Wouter de elfjarige Ahmed met de reparatie van zijn fietslicht.

Stofzuiger
Verder waren er deze middag veel stofzuigerreparaties. Bas Bonhoff en Pascale kwamen met een Miele stofzuiger. Reparateur Arjan vond de draadbreuk, die het euvel was, en wist deze ook te repareren. Janny van Leeuwen kwam met een Philips stofzuiger die door reparateur Ben met behulp van siliconenspray weer aan het werk werd gekregen. Janny was blij, haar dochter wilde de stofzuiger weggooien, en nu heeft zij een extra apparaat voor de bovenverdieping. Hans had minder geluk, hij kwam met een Electrolux stofzuiger, het kostte de reparateurs ruim een half uur om het apparaat uberhaupt open te krijgen, en ook binnenin bleek deze stofzuiger niet gemaakt om te repareren.

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 23 maart. Meer info op: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/

Meer berichten