Spitsuur voor het doel van Stijn Orsel. (foto Nanne de Vries)

SVM wint ruim

In een heerlijk lentezonnetje en met Stijn Orsel in het doel was SVM op bezoek in Soesterberg bij 't Vliegdorp. De Maartensdijkers waren op alle fronten beter.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette SVM de gastheren onder druk met gelijk al in de eerste minuten goede kansen om op voorsprong te komen. De Vliegdorp-goalie stond vooralsnog de openingstreffer in de weg. Na ruim 20 minuten kende de leidsman van dienst SVM een strafschop na een zware overtreding op de goed opkomende Joey el Bouty toe. Kevin Timman benutte deze kans en het scorebord vermeldde de 0 - 1. Direct na de strafschop werd Joey el Bouty uit het veld gestuurd (tweemaal geel) en moesten de Maartensdijkers het overige twee-derde deel van de wedstrijd met 10 man verder. 't Vliegdorp had duidelijk veel moeite met het snelle combinatiespel van de Maartensdijkers en maakte vaak te zware overtredingen. Uit een strakke voorzet van Perry van den Bunt zette Frank van Brenk SVM op 0 - 2. Vlak voor het rust signaal zorgde Chester Kemp voor de 0-3.

Een ongewijzigd en nog steeds gedecimeerd SVM begon wat minder geconcentreerd aan de tweede helft, maar 't Vliegdorp creëerde zelf geen enkele kans. Mike de Kok scoorde vrij voor de keeper niet. 't Vliegdorp kwam nog 1 -3, maar verder liet SVM het niet komen. Na ruim 20 minuten in de tweede helft zette Mike de Kok goed voor en maakte Chester Kemp de 1 - 4. Mike de Kok maakte de 1 - 5. Stijn Orsel stopte nog een strafschop. Zelfs met 10 man was SVM veel te sterk voor 't Vliegdorp.

Na 14 (van de 26) ontmoetingen staan het Utrechtse Hercules en SVM met respectievelijk 34 en 33 punten op enige afstand van HMS, dat 28 punten bijeen sprokkelde, op de eerste twee plaatsen in 4G. Zaterdag komt Vianen (14 - 19) op bezoek in Maartensdijk.