De spelers van de F1 en F2 lopen op met het eerste

Nova pakt de punten tegen kampioenskandidaat

Afgelopen zaterdag stond er een mooie wedstrijd op de planning. De Meeuwen uit Putten kwam richting De Bilt om punten te pakken; belangrijke punten voor het kampioenschap. Het team uit Putten staat een punt achter de koploper HKC en om in de race te blijven voor het kampioenschap moest De Meeuwen winnen.

De vorige wedstrijd tegen het team uit Putten zette Nova mooi spel neer, maar daarin trok De Meeuwen aan het langste eind. Dit keer kwam De Meeuwen bedrogen uit. De formatie van Nova was te sterk. Vanuit de kant van Nova werd er met scherp geschoten en werden er weinig fouten gemaakt in de verdediging. Achteraf bleek dat de winnende combinatie te zijn. Na een spannende slotfase kon Nova de eerste punten in de overgangsklasse pakken.

Vanaf de eerste minuut liet Nova zich van haar beste kant zien en wist met mooie aanvallen al snel tot een mooie voorsprong te komen. De Meeuwen bleef rustig in de hoop dat de ballen wel gingen vallen, maar dat bleef uit. Nova had een kleine dip en wist een tijdje de korf niet te vinden. Even had het team uit Putten een opleving toen zij net voor rust langszij kwamen en dachten met een gelijke stand te kunnen rusten. Echter was het Tijmen van der Pol die daar in de laatste seconden een stokje voor stak. Hij schoot koelbloedig de 11-10 binnen.

Peppen
Na het praatje van coach Tom Rickli pepte Nova elkaar op om de tweede helft nog harder te gaan. Echter was het De Meeuwen die direct de stand gelijk wist te trekken. Daarna brak een spannende periode aan; er werd over en weer gescoord, maar Nova wist elke keer het initiatief te nemen door op belangrijke momenten te scoren. Er werd met een hoog percentage afgerond en de aanvallen werden doelgericht opgezet door de juiste spelers te zoeken. Die tactiek pakte goed uit en in de slotfase keek Nova aan tegen een voorsprong van drie punten. Nova kon toen lange aanvallen draaien terwijl de laatste minuten wegtikten. Het publiek van Nova telde de laatste secondes af en uiteindelijk klonk het eindsignaal van het sterk fluitende scheidsrechter duo bij een eindstand van 24-22.

Punten
De punten van deze zaterdag zijn een beloning voor het harde werken van het afgelopen seizoen. Elke zaterdag ging Nova er volle bak in, maar elke keer zonder punten. Dan geeft het een heerlijk gevoel om voor het thuispubliek zo'n wedstrijd te spelen en daarbij de winst te pakken. De komende twee weken is er even geen korfbal. 9 maart gaat de selectie naar Maartensdijk om DOS Westbroek het vuur aan de schenen te leggen om 20.40u in De Vierstee te Maartensdijk.  (Job Paauw)