Logo vierklank.nl
Hidde, Hugo en Teun hebben het gezellig bij André van Duin op locatie.
Hidde, Hugo en Teun hebben het gezellig bij André van Duin op locatie.
Jeugd

Leerlingen Het Nieuwe Lyceum interviewen André van Duin

Voor het schoolproject "Levensverhalen" interviewen brugklassers van Het Nieuwe Lyceum (HNL) mensen van 65 jaar en ouder om haar of zijn levensverhaal vast te leggen. Drie van deze brugklassers leek het leuk André van Duin te interviewen. Na een e-mail en een videoboodschap was de Nederlandse komiek helemaal om en nodigde hen uit in de studio in Hilversum.

door Walter Eijndhoven

Om een uitnodiging te krijgen voor een interview met André van Duin is echt een portie geluk nodig. Toch lukte het Hidde, Hugo en Teun wonderwel. 'Vanuit ons schoolproject moeten wij iemand interviewen van 65 jaar of ouder', begint Hidde zijn verhaal. 'En dus besloten wij om André van Duin te interviewen. Meester Roman waarschuwde ons dat dit misschien niet zou lukken en dat wij rekening moesten houden met een negatieve reactie'. Ondanks alle waarschuwingen besloten de drie brugklassers het er toch op te wagen en namen zij contact op met het management van André van Duin.

Omroep Max
Een medewerker vertelde hen dat zij beter contact konden zoeken per mail. Het bleef echter niet alleen bij een e-mail. 'Wij zonden ook een videoboodschap mee waarom wij een interview met André van Duin zouden willen', legt Teun uit. En toen begon het wachten, maar het antwoord volgde al snel. Teun: 'De volgende dag kregen wij een mail vanuit het management van André van Duin met de uitnodiging of wij zondag 27 januari wilden langskomen in de studio van Omroep Max'.

Dik Voormekaar Show
Hidde, Hugo en Teun hadden maar drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op het komende interview. Zij wilden niet alleen weten hoe André van Duin in het leven staat, maar wilden ook vanalles weten over zijn privéleven, zijn partner en de showbusiness. 'Zondagmiddag kwamen wij aan bij de studio en begeleidde iemand ons naar André van Duin', vertelt Hidde. 'Hoe cool is dat! Op alle vragen gaf hij antwoord, zoals over de Dik Voormekaar Show, die hij de leukste tijd van zijn leven noemde, maar hij wil ook graag leren pianospelen als hij zijn leven zou mogen overdoen'. 'Het hele gesprek namen wij op, om thuis te kunnen uitwerken', vult Teun aan. 'Van het interview maken wij een document'.

Meester Roman is trots op zijn leerlingen. 'Het is echt supergaaf dat zij een bn'er konden interviewen. De meeste leerlingen interviewen hun opa of oma, of iemand uit Huize Het Oosten, maar dit is toch andere koek en zij realiseerden alles binnen een week'.

Meer berichten