Nova verliest grip op de wedstrijd

Afgelopen zaterdag kwam SKF uit Veenendaal bij het Nova op bezoek. De vorige wedstrijd werd verloren, maar desondanks ging Nova met goede moed het veld in. De zaal was goed gevuld met publiek en er stond een mooie feestavond op de planning. Alle reden voor een mooie wedstrijd.

Waar Nova de vorige wedstrijd tegen SKF moeite had met scoren, lieten de doelpunten niet lang op zich wachten. In de eerste fase had Nova weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Het percentage was erg hoog en zo kon het thuisteam SKF het vuur aan de schenen leggen. De aanvallen van SKF waren daarentegen een stuk langer met meerdere schoten. Door veel goede rebounds van de dames konden de heren van SKF gemakkelijk herhalen en zo konden zij grip houden op de wedstrijd. De doelpuntenmachine van Nova stokte in de laatste minuten van de eerste helft waardoor de tegenstander uit Veenendaal met twee punten voorsprong de rust in ging (12-14).

In de tweede helft schakelde SKF een tandje bij en door enkele velddoelpunten en strafworpen wisten zij binnen enkele minuten een voorsprong van zeven punten te pakken. Hier en daar wist Nova nog wat te scoren, maar kon de vorm van de eerste helft niet herpakken. SKF wist de korf gemakkelijk te vinden en kwam in de tweede helft eigenlijk niet meer in gevaar. De wedstrijd werd afgefloten met 19-26.

Volgende week komt De Meeuwen op bezoek in De Bilt. De vorige wedstrijd werd verloren 25-21, dus Nova zal er vol voor moeten gaan om te winnen.              (Job Paauw)