Grote blijdschap bij een van de deelnemers aan het ruiterweekend.
Grote blijdschap bij een van de deelnemers aan het ruiterweekend.

Help SRG aan donatie ING

Algemeen Algemeen

Marieke en Petra van der Helm uit Maartensdijk organiseren met een aantal vrijwilligers voor de 30ste keer met hun stichting het Ruiterweekend voor gehandicapten.

'We krijgen dit jaar sponsoring van de ING', zegt Marieke enthousiast. Daarbij geldt dat hoe meer mensen stemmen door ons project aan te klikken, hoe meer sponsoring we krijgen.'

Geselecteerd
De Stichting Ruiterweekend Gehandicapten (SRG) is een stichting die als doel heeft eenmaal per jaar een dressuurwedstrijd over twee dagen te organiseren inclusief een feestavond en een overnachting. De doelgroep voor deze wedstrijd is de individuele verstandelijk en/of lichamelijk beperkte ruiter en ook verenigingen waar deze ruiters rijden. Eind vorig jaar meldden de initiatiefnemers het project aan bij ING en in december kregen ze het bericht dat ze geselecteerd waren voor een donatie uit het ING Nederland fonds. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door het aantal stemmen. SRG kan rekenen op minimaal €1000,- maar als zij van de 4 andere genomineerden in deze regio de meeste stemmen krijgen, wordt het bedrag 5 keer zo hoog.

Wedstrijd met handicap
Paardrijden en wedstrijd rijden terwijl je een handicap hebt is op veel maneges niet mogelijk. Vaak omdat ze geen menskracht hebben voor nét dat stukje extra ondersteuning die een gehandicapte ruiter nodig heeft. Voor het Ruiterweekend Gehandicapten zet een enorme grote groep vrijwilligers zich in en worden alle deelnemers een heel weekend lang waar nodig ondersteund. De ruiters kijken er ieder jaar weer naar uit en niet alleen vanwege de wedstrijden. Want naast de wedstrijden staat er ook een feestavond op het programma. Ruiters en begeleiders ontmoeten twee dagen lang mensen met dezelfde hobby en daar ontstaan weer nieuwe vriendschappen uit.


Stemmen
Stemmen kan tot 10 februari op de site van ING via www.ruiterweekend.com. Petra: 'Hoe leuk zou het zijn als wij winnen. Het geeft ons financieel wat armslag maar zou vooral een kroon op ons werk zijn. In de gemeente wonen zoveel sporters en betrokken mensen. Die snappen wat zo'n weekend voor de deelnemers kan betekenen en ik hoop echt dat het aantal stemmen die mening onderstreept.'