Logo vierklank.nl
Leerlingen uit groep 6 lezen voor aan de peuters.
Leerlingen uit groep 6 lezen voor aan de peuters.
Jeugd

De Nationale Voorleesdagen op Het kabouterbos

Woensdag 23 januari zijn de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen gestart. Tijdens deze dagen benadrukken basisscholen en kinderopvang het belang en het plezier van lezen door de voorleesmomenten extra gezellig te maken en de kinderen te betrekken bij het lezen.

Voorlezen en zelfstandig lezen zijn belangrijk voor taalontwikkeling en woordenschat. Niet alleen voor kinderen op de basisschool, maar ook voor de allerjongsten, die juist hun taal aan het ontwikkelen zijn. Wanneer peuters plezier krijgen in boekjes, voorlezen en verhaaltjes dan is dat de basis om lezen leuk te vinden.

Peuteropvang
De peuteropvang is ontstaan door de intensieve samenwerking tussen de kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer en de Bosbergschool in Hollandsche Rading. Binnen het schoolgebouw zorgt men gezamenlijk ervoor dat peuters zich spelend leren verder ontwikkelen en voorbereid doorstromen naar het basisonderwijs. Twee leerlingen uit groep 6 van de Bosbergschool (Hollandsche Rading) hebben afgelopen donderdag bij peuteropvang Kabouterbos voorgelezen. De peuters luisterden geïnteresseerd naar het verhaal over Harry de poes en genoten van de gezonde traktatie. (Wilco Veldhuizen)

Meer berichten