Logo vierklank.nl
Magali tijdens de laatste KNSB Cup.
Magali tijdens de laatste KNSB Cup. (Foto: Piet_van_Es)
Sport

Magali wint Ice Talent Trophy België

Kunstschaatsster Magali Emmerik (12) uit De Bilt heeft donderdag in Hasselt in België de Ice Talent Trophy gewonnen. Zij schaatste in de categorie Basic Novice II.

Op de song 'Rise like a phoenix' liet zij technisch een bijna foutloze kür, met mooie pirouetten en verschillende dubbele sprongen, zien. Ook kreeg ze de hoogste waardering voor haar performance en schaatsvaardigheid. Magali heeft zich eerder al weten te plaatsen voor het NK dat in februari in Den Haag plaatsvindt.

School
Magali schaatst sinds haar zesde. Ze is in Utrecht begonnen maar traint nu vier keer per week in Amsterdam. Ze heeft de KNSB-beloftestatus en is lid van de Vereniging voor Talent Ontwikkeling Noord-Holland, waarvoor ze één keer per week naar Alkmaar gaat. Het liefst zou ze nog veel vaker willen trainen. Haar drang is niet direct om de beste te worden, maar wel om steeds nieuwe dingen te leren en het beste uit zichzelf te halen. Ze vindt het heerlijk om hard te werken op het ijs. Gezien de reistijd die het kost is vaker trainen in combinatie met school echter moeilijk te realiseren. Daarom vindt Magali de zomervakantie het fijnst, dan kan ze kampen doen in het buitenland en iedere dag op het ijs staan en van haar passie genieten.             (Sylvia Wevers)

Meer berichten