Logo vierklank.nl
Sport

Heerlijke pot korfbal

TZ krijgt bij een voorsprong van 11-9 een strafworp.
TZ krijgt bij een voorsprong van 11-9 een strafworp.

Nadat TZ vorige week net tekort kwam tegen Odik, stond nu de krachtmeting met nummer 2 Pernix op het programma. En daar was nog wel een revanchegedachte aanwezig vanuit de 1e wedstrijd, waarbij TZ na de slotminuut opeens met lege handen stond.

Van begin af aan ging men het veld in met duidelijke verdedigende instructies op de dames. Er ontspon zich een mooie wedstrijd: tot 6-6 gelijk opgaand waarna TZ met Matthias, Luke en Randy als afmakers het initiatief naar zich toe trok. Pernix kwam terug tot 13-13, maar TZ ging met een mooie eindsprint naar de rust en met 17-13 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust werd zelfs een 20-15 en 25-20 voorsprong bereikt, maar toch ging het aanvallend moeizamer en moest er verdedigend steeds meer vrije worpen cadeau gegeven worden, waardoor Pernix zich terug knokte tot een 26-26 stand en zelfs 2 minuten voor tijd op 27-28 kwam. Uiteindelijk wist Randy de gelijkmaker via een strafworp neer te zetten en eindigde de wedstrijd in 28-28. Een dubbel gevoel overheerst, voor 90% de betere ploeg, maar in de slotfase had er ma zo verloren kunnen worden. Volgende week wacht een mooie krachtmeting in Gorkum tegen GKV.

Lees ook

Meer berichten