FC De Bilt wint moeizaam

De wedstrijd in Loosdrecht begon voor FC De Bilt zeer voortvarend, want na ongeveer vijf minuten maakte de Loosdrechtse keeper een inschattingsfout: Redouan Boussoufi was sneller dan hij dacht, pakte de bal af en wist de bal vanaf de zijkant netjes voor het doel te brengen, waar Mano Bakkenes het laatste tikje gaf: 0-1.

Twee Biltse aanvallen later was het Sam Eerdmans die de bal prima voorzette en kopte Mo Ayoubi perfect binnen en zo stond het binnen 10 minuten 0-2 voor de Biltse mannen. Daarna creëerde FC De Bilt nog enkele mooie kansen uit goede aanvallen, maar het leek wel of de mannen niet doorhadden dat de genadeklap heel belangrijk was. Loosdrecht bleef dus in de wedstrijd en vlak voor rust kopte hun laatste man goed op doel, maar zijn kopbal belandde op de lat. Direct daarna gaf Redouan een perfecte pass op Mano, maar die laatste verzuimde af te ronden door de bal te mooi over de keeper te willen schieten en zijn lobje verdween net naast de goal.

Spannend slot
Na rust stroopten de Loosdrechters de mouwen op en het was een drukte van belang voor de Biltse keeper Jos de Gram. Jos en zijn verdedigers hielden prima stand en na een kwartiertje kreeg FC De Bilt weer grip op de wedstrijd. Weer voldoende kansen om het af te maken. Echt goede kansen, maar verder dan een bal op de paal van Jelle Vliek kwam het niet. In de 67e minuut werd Raymond van Nistelrooij alleen voor de keeper gezet: de grensrechter vlagde en de scheidsrechter nam dit signaal over en floot. Raymond schoot wel met een prachtig lobje de bal over de keeper, de scheidsrechter gaf Raymond een gele kaart voor het 'wegtrappen' van de bal en aangezien hij in de eerste helft ook al een gele kaart had ontvangen, kon Raymond gaan douchen. Een kwartier voor tijd wist Loosdrecht met een mooi schot de aansluitingstreffer te forceren en het werd dus een spannend slot. De Biltse verdediging deed het prima en wist de schade te beperken. De beste kansen daarna waren voor De Bilt en het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat uiteindelijk de 1-3 viel. Steven van den Berg gaf een mooie pass op Sam die alleen voor de keeper goed bleef kijken en zag dat Sander van den Berg er beter voor stond. Sander rondde dit buitenkansje prima af en de wedstrijd was gespeeld.

Op 9 februari om 14.00 uur speelt FC De Bilt 1 thuis tegen Odysseus.