Door de 18-19 overwinning stijgt DOS naar de vierde plek op de ranglijst.

DOS stijgt naar vierde plek

In de Amstelveense sporthal - waar op een houten ondergrond wordt gespeeld - had DOS het lastig; of misschien beter gezegd: het maakte het zichzelf erg lastig.

Beide teams zochten in de beginfase naar de mogelijkheden en wilden vooral verdedigend geen fouten maken. De wedstrijd kwam daardoor langzaam op gang met weinig doelpunten. DOS liet verdedigend geen steken vallen en leidde na 10 minuten met een 0-3 voorsprong. Halverwege de eerste helft was dit verder uitgebouwd naar een 1-6 voorsprong. Wat vooraf als een lastige wedstrijd werd gezien, leek nu een gemakkelijke overwinning te worden. Maar schijn bedriegt, want DOS verloor een beetje de grip op de wedstrijd. KVA, een ploeg die met de beschikbare kwaliteiten te laag staat op de ranglijst, kwam terug in de wedstrijd. Met rust had de thuisploeg de achterstand teruggebracht tot een verschil van twee punten.

Moment
De periode rondom het pauzemoment was een mindere periode voor DOS. Na de 6-8 ruststand bracht KVA eerst de achterstand terug en pakte hierna een 10-8 voorsprong. De voorsprong werd verder uitgebreid naar 16-13 en in deze fase hing DOS aan een zijden draadje. Maar zoals zo vaak dit seizoen gaven de Westbroekers zich niet snel gewonnen. Op wilskracht werkten ze de achterstand weg. Met een eerste serie van drie doelpunten kwam DOS op 16-16. Na een doelpunt van KVA kwam DOS met een tweede serie van drie doelpunten op een 17-19 voorsprong richting het einde van de wedstrijd. Een vrije bal van KVA in de laatste minuut zorgde nog voor spannende slotseconden, maar DOS speelde de wedstrijd vakkundig uit. Volgende week ontvangt DOS koploper HKC uit Hardinxveld in De Vierstee. De wedstrijd begint om 20.30 uur.