Martin Luther Kingdag
Logo vierklank.nl
Groep 4 krijgt uitleg bij de banner in de school.
Groep 4 krijgt uitleg bij de banner in de school.
Jeugd

Martin Luther Kingdag

De derde maandag van januari besteedt de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk traditioneel aandacht aan de naamgever van de school.

In Amerika is Martin Luther Kingday een officiële feestdag ter ere van dominee Martin Luther King. De dag krijgt in Amerika inhoud met demonstraties voor vrede, sociale rechtvaardigheid, rassen- en klassengelijkheid. Dit zijn nog steeds actuele onderwerpen, ook in Nederland.

Acties
Op school wordt er vooral aandacht besteed aan de persoon Martin Luther King. Ook het verhaal van Rosa Parks wordt jaarlijks verteld. Rosa Parks is bekend geworden door haar verzetsdaad in 1955. Zij weigerde een zitplaats, in het voor zwarten gereserveerde deel achterin de lijnbus, af te staan aan blanke passagiers. De vreedzame protestacties die daarop volgden werden geleid door Martin Luther King.

Banner
Maandag werd bij de ingang van de school een grote banner onthuld. Er is gekozen voor een afbeelding van Martin Luther King met op de achtergrond de bus waarin het verhaal van Rosa Parks zich heeft afgespeeld, omdat dit (met name voor jongere) kinderen meer zal aanspreken dan een foto van Martin Luther King alleen. De foto sluit ook mooi aan bij een citaat van Martin Luther King die op de banner staat afgedrukt:

'If you can't fly, then run.

If you can't run, then walk.

If you can't walk, then crawl,

But whatever you do, you have to keep moving forward'.

Meer berichten