Logo vierklank.nl
Twee living statues. Na elke donatie werd door één van de statues een dansje gemaakt.
Twee living statues. Na elke donatie werd door één van de statues een dansje gemaakt.
Jeugd

Open podium voor het goede doel

door Kees Diepeveen

Basisschool De Regenboog in De Bilt steunt al vele jaren Stichting Kinderen van Abong Mbang o.a. door periodieke sponsoracties. Deze stichting ondersteunt projecten die kansen vergroten en de situatie verbeteren van kinderen in dit Oost-Kameroense dorp.

Deze keer is gekozen voor een Open podium om geld op te halen voor de Stichting Kinderen van Abong Mbang. Op vrijdag 25 januari verzorgden de kinderen in alle klassen prachtige optredens in drie tijdsblokken. Ouders, familieleden en andere bezoekers hadden zo voldoende tijd om de verschillende klassen te bezoeken. Omdat de school een nieuw schoolgebouw krijgt is De Regenboog tijdelijk in lokalen in het Lichtruim en Kinderopvang 't Mereltje ondergebracht. Bij binnenkomst stonden daarom gidsen uit groep 8 klaar om de bezoekers langs alle lokalen te leiden.

Goochelacts
De optredens door alle groepen waren zeer divers. Een groep zong Afrikaanse liederen en dansjes waarbij ook de bezoekers werden uitgenodigd om mee te doen. In de gymzaal liet een groep zien wat zij leuk vinden aan bewegen en sport. Er werd geturnd, geslingerd in touwen en ringen, geklommen maar ook gekorfbald en geschaakt. Groepen zongen liedjes, deden goochelacts, hielden een loterij, een lachwedstrijd en er waren twee levende standbeelden. Bij de jongste groepen werden er ook liedjes en beweegvormen uitgevoerd. Na elk optreden gingen er kinderen met de pet rond om te collecteren voor het goede doel. In de hal van de school was koffie en thee verkrijgbaar voor de bezoekers om na te praten over alle optredens.

Tandenborstels
Naast geld ophalen tijdens het Open podium heeft de school de afgelopen weken ook tandenborstels ingezameld. Stichting Kinderen van Abong Mbang heeft een hygiëneproject en als onderdeel daarvan is het tandenpoetsen op de scholen daar geïntroduceerd. De kinderen hebben een klein tasje in hun klas waarin hun eigen tandenborstel en een tube tandpasta zit. Deze tandenborstels zijn aan vervanging toe en er zijn weer veel nieuwe kinderen. Er werden in de aanloop naar het Open podium vele nieuwe tandenborstels gedoneerd. Uiteindelijk twee dozen vol.

Dat het Open podium goed bezocht was werd aan het eind van de dag duidelijk toen het totaal bedrag bekend werd. De actie had maar liefst 1028 euro opgebracht voor de projecten van de Stichting. Op de website http://kinderenvanabongmbang.nl is meer informatie te vinden over deze stichting en de verschillende projecten.

Meer berichten