Logo vierklank.nl
Dropje en telefoonlijn brachten gelukkige verbinding tot stand
Dropje en telefoonlijn brachten gelukkige verbinding tot stand
Ouderen

Dropje en telefoonlijn brachten gelukkige verbinding tot stand

Dinsdag 22 januari was het zestig jaar geleden dat Marijn van Kuik en Corrie van Rosmalen elkaar in Utrecht het jawoord gaven. Marijn was toen 22 en Corrie 23 jaar oud. Burgemeester Sjoerd Potters kwam het bruidspaar op 23 januari thuis feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

door Guus Geebel

Marijn werd geboren in Goirle en groeide vanaf zijn tweede jaar op in Tilburg. Hij werd elektronisch vakman en ging werkten bij gloeilampenfabriek Volt in Tilburg, een dochteronderneming van Philips. In 1956 vervulde hij zijn militaire dienstplicht als telefonist in de Hojelkazerne in Utrecht. Corrie komt uit Utrecht en werkte in die tijd als telefoniste in de hoofdcentrale van het leger in een bunker aan het Servaasbolwerk. 'Als het tijdens de avonddiensten rustig was hadden we wel eens lijncontact. Tijdens een van die momenten zat ik dropjes te eten en vroeg hem of hij er ook een wilde. Ja, lekker, zei hij, stuur er maar een door de lijn. Ik woonde op het Veemarktplein vlakbij de Hojelkazerne en zei: als je na afloop van onze dienst met je rug tegen de brievenbus voor de Hojelkazerne gaat staan, krijg je van mij een dropje. Ik was toch wel nieuwsgierig en toen ik langs de kazerne fietste en hem zag staan gaf ik hem het beloofde dropje.'

Inwonen
'We kregen verkering en een jaar later, op 9 augustus 1957 zijn we verloofd. Anderhalf jaar later trouwden we en we zijn nog steeds verliefd. Mijn bruidsboeket bestond uit witte cyclamen en lelietjes-van-dalen. Ieder jaar kreeg ik van hem daarna op onze trouwdag een witte cyclaam.' Na hun trouwen gingen ze inwonen bij de ouders van Corrie in een kamer van drie bij vijf meter met schuifdeuren naar een andere kamer. 'Maar die hebben we meteen met zachtboard dichtgetimmerd.' Ze woonden daar anderhalf jaar en verhuisden toen naar Veemarktplein 30 waar ze gingen inwonen bij de grootvader van Corrie waarvan ze wisten dat hij daar wegging en bij zijn dochter ging wonen. Ze vertrokken er in oktober 1989 omdat het huis gesloopt ging worden voor de Jaarbeurs en verhuisden naar de huidige woning in De Leijen, waar ze zonder hulp met veel plezier wonen. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en heeft een kleinzoon.

Meer berichten