Logo vierklank.nl
Irene knokt voor de punten.
Irene knokt voor de punten.
Sport

Twee belangrijke punten voor Irene

Loodzwaar, dat is de enige juiste typering voor het Irene's start van de tweede competitiehelft. In drie weken speelde het Bilthovense team tegen de top 3 van de ranglijst.

Afgelopen weekend was Leython uit Leiderdorp aan de beurt. De nummer drie van de ranglijst met veel lengte en ervaring in het team ging als een speer van start en zette Irene met veel servicegeweld onder druk. Gevolg was een ruime 25 - 18 nederlaag voor Irene. De tweede set tapte Irene na een tactische omzetting (Marit Pasterkamp werd als buitenaanvaller opgesteld) uit een ander vaatje waardoor de stand gelijk getrokken werd.

De derde set was weer duidelijk voor Leython en in de vierde set leek Irene bij een 18-15 achterstand op een 3-1 nederlaag af te stevenen. Daar stak Maaike Scharrenburg met een geweldige opslagbeurt een stokje voor waardoor Irene via 25-21 op gelijke hoogte kwam. De beslissende set moest het jonge Irene echter weer aan het ervaren Leython laten.

Irene coach Erna Everaert was ondanks de nederlaag niet ontevreden: 'Het was niet onze beste wedstrijd, maar we zijn altijd blijven knokken en slepen er bij de nummer 3 toch 2 punten uit. Daar kan ik met dit jonge team alleen maar heel tevreden zijn'.           (Michel Everaert)

Meer berichten