Mathijs de Rooij staat klaar voor één van zijn doelpunten.

Overtuigende winst DOS

Het Westbroekse en het Kampense DOS ontmoette elkaar nooit eerder in competitieverband. De Westbroekers gaan de geschiedenisboeken nu in als eerste overwinnaar in een onderlinge duel.

Het was een beetje rennen of stilstaan in deze wedstrijd voor DOS. In de periode dat het rennen was speelde DOS goed korfbal met hele mooie combinaties en veel doelpunten. In de momenten van stilstaan was de passing ondermaats, werd er weinig gescoord en werd er verdedigend teveel weg gegeven.

DOS keek de afgelopen wedstrijden steeds snel tegen een achterstand aan maar had zich voorgenomen de rollen nu eens om te draaien. Met een quick start pakte de thuisclub een 5-0 voorsprong. In het resterende deel richting de rust wist DOS nog maar vier keer te scoren. Hierdoor kwamen de gasten uit Kampen dichterbij. Halverwege had DOS nog steeds een voorsprong, maar was het verschil tot drie doelpunten geslonken (9-6).

De eerste periode na rust ging het gelijk op. Het was een rommelige fase, waarin DOS moeite had om lekker in de wedstrijd te komen. Met name de afronding was onvoldoende. De voorsprong van DOS smolt als sneeuw voor de zon. Net op tijd hervond de thuisclub het juiste ritme. DOS Kampen scoorde bij 13-12 de aansluittreffer, maar direct scoorde DOS Westbroek. Dat was het startsein om snel de voorsprong te vergroten naar 17-12. DOS kwam hierna niet meer in gevaar en liep via 21-15 uit naar een uiteindelijke eindstand van 25-18. Een mooie en terechte overwinning over de gehele wedstrijd gezien. Door dit resultaat houdt DOS aansluiting bij de middenmoot.

Volgende week speelt DOS een lastige uitwedstrijd tegen KVA. De wedstrijd in Amstelveen begint om 19.30 uur.