De St. Maartenskerk was goed bezet.
De St. Maartenskerk was goed bezet.

Pure liefde gevat in muziek

Algemeen Muziek

'Wie oprecht en solide liefheeft, kan die zijn geliefde verlaten?', vroeg Wolfgang Amadeus Mozart zich vertwijfeld af toen hij zijn 'verboden' grote liefde, Constanze, bijna moest opgeven omdat zijn vader het huwelijk niet wilde goedkeuren. Het is dezelfde tijd waarin hij de Gran Partita KV. 361/370a schreef, een meesterwerk vol melodieën waarin zijn hartstochtelijke liefde doorklinkt.

In een goed bezochte St. Maartenskerk in Maartensdijk werd dit werk door het Blazersensemble 'Overtoom' afgelopen zaterdagavond ten gehore gebracht. De opbrengst van het concert was bestemd voor de aanschaf van een vierpersoonsfiets, een grote wens van de bewoners van het Thomashuis Maartensdijk, waar 8 à 9 volwassenen met een verstandelijke beperking een 'warm nest' vinden en waar alles draait om liefde, geborgenheid en aandacht voor elkaar'.

Liefde
Na een wat aarzelend begin kwamen de musici steeds beter op dreef in dit voor amateurs zeer lastige stuk en zetten uiteindelijk hun overduidelijke liefde voor Mozart om in een knappe prestatie, die het publiek in ademloze verstilling bracht. Het wonder Mozart had weer plaatsgevonden; ook hij koos uiteindelijk voor de liefde en trouwde in 1782 met zijn geliefde Constanze.       (Peter Schlamilch)