Logo vierklank.nl
Kunst & Cultuur

Carmiggelt opnieuw in de schijnwerpers

Helmert Woudenberg als Carmiggelt. (foto Sanne Helgenberger)
Helmert Woudenberg als Carmiggelt. (foto Sanne Helgenberger)

Op vrijdag 1 februari om 20.00 uur duikt Theater Het Lichtruim terug in de tijd met de theatervoorstelling Carmiggelt door Helmert Woudenberg.

Simon Carmiggelt schref van 1947 tot 1975 dagelijks Kronkels in dagblad Het Parool. Dat was niet wat we nu een column zouden noemen, maar meer een kort verhaal, een levensschets. De Kronkels waren buitengewoon populair. Er waren mensen die er een abonnement op Het Parool voor namen. De Kronkels leenden zich ook heel goed voor voordracht. Dat deed Carmiggelt zelf op de toen nog zwart-wit televisie, maar het werd ook gedaan door coryfeeën als Ko van Dijk en Kees Brusse.

Helmert Woudenberg vindt het hoog tijd om Carmiggelt en zijn Kronkels opnieuw in de schijnwerpers te zetten. In de voorstelling Carmiggelt speelt hij een aantal van die grappige maar ook droefgeestige gebeurtenissen en kleurrijke maar ook ontroerende personages. Voor ouderen een nostalgisch weerzien, voor jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking met een tijd dat er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.

Ga naar de website www.theaterhetlichtruim.nl voor meer informatie en het bestellen van tickets.

Lezersactie
Voor lezers van De Vierklank is een aantal kaarten beschikbaar. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp 'Carmiggelt'. De kaarten worden onder de inzenders verloot.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>