Logo vierklank.nl
Ditte is blij want reparateur Jochem krijgt haar stofzuiger weer aan 't werk. (foto Frans Poot)
Ditte is blij want reparateur Jochem krijgt haar stofzuiger weer aan 't werk. (foto Frans Poot)
Algemeen

Veel gelukt bij Repair Café Bilthoven

Afgelopen zaterdag waren er veel bijzondere reparaties bij Repair Cafe Bilthoven.

Zo werd er een boenmachine uit de jaren vijftig ('nog van mijn oma geweest') gerepareerd. Het apparaat boent een houten vloer, nadat die in de was is gezet. Het probleem bleek in het snoer te zitten, dus is de eigenaresse naar de winkel gestuurd om een nieuw snoer te kopen en toen ze dat met reparateur Aart aan de boenmachine zette, deed hij het weer als vanouds.

Een andere mevrouw kwam binnen met haar allereerste pick-up, een combinatie van pick-up en radio. Bij zoeken op internet bleek dit apparaat voor 400 dollar op e-bay te staan. Reparateur Arun kreeg hem weer aan het spelen door de switch te vervangen. Superblij ging de eigenaresse de winterkou weer in.

Stofzuiger
Ditte bracht haar stofzuiger langs, want de aan/uit schakelaar deed het niet. De grootste puzzel was de stofzuiger openmaken. Toen dat eenmaal gelukt was bleek er een stukje afgebroken plastic onder het mechaniek van de knop te zitten, waardoor de knop niet goed naar beneden kon. Na dat verwijderd te hebben, deed de knop het weer en kon Ditte thuis weer aan de schoonmaak.

Koptelefoon
Quinten werd door zijn moeder naar het Repair Cafe gebracht omdat zijn koptelefoon stuk was. Samen met reparateur Jochem kwam hij erachter dat er sprake was van een draadbreuk. Onder begeleiding soldeerde Quinten zelf de draadjes weer aan elkaar. Een meisje uit Amsterdam kwam binnen met haar vader en haar opa, die in Bilthoven woont. De kat had de draadjes van haar speelgoedrobot kapot gebeten. Samen met reparateur Karel ging de familie aan de slag om dit te herstellen.

Samenwerking
En zo werden er al met al bijna 70 reparaties verricht met hulp van 13 vrijwillige reparateurs.

Het Repair Café Bilthoven is een samenwerking van Transition Town de Bilt en Welzijnsorganisatie WVT. Het volgende Repair Café wordt georganiseerd op zaterdag 16 februari. Meer info op: https://repaircafebilthoven.wordpress.com   (Sofie Bakker)

Meer berichten