DOS moest de punten in het Gelderse Putten laten.

DOS redt het niet tegen De Meeuwen

Algemeen

Op het programma stond een lastige uitwedstrijd tegen nummer twee De Meeuwen. Het lukte DOS niet de punten uit Putten mee te nemen waardoor zij voor de derde keer dit seizoen een nederlaag leden.

Andreas van Grootheest had in zijn basisacht een plek ingeruimd voor Cynthia van Kempen en Bram Nap. Beiden stonden in het eerste aanvalsvak en het was logisch dat de spelers in het vak iets meer moeite hadden om elkaar te vinden. Die tijd kregen ze echter niet van De Meeuwen, want de thuisclub startte scherp en pakte direct een 3-0 voorsprong. Nadat DOS hiervan bekomen was speelden de Westbroekers zich beter in de wedstrijd en ging het gelijk op tot 12-10. De laatste minuten richting het rustsignaal was DOS even zoekende en plaatste De Meeuwen een beslissende demarrage richting een 17-11 voorsprong.

9 treffers
Na rust kwam Mathijs de Rooij in de ploeg en lukte het DOS om het verschil niet verder op te laten lopen. Dat was voor een groot deel te danken aan Linda Nap die met 9 treffers een groot aandeel had in de Westbroekse doelpunten. Het waren sowieso de dames die het voortouw namen in de scores met bijna 70% van de productie. Uiteindelijk sloot DOS de tweede helft winnend af en scoorde zij één keer meer dan De Meeuwen. De achterstand was helaas te groot om nog tot succes te leiden. Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning van De Meeuwen terecht. DOS  staat nu op een 5e plek op de ranglijst. Volgende week speelt DOS thuis in De Vierstee tegen de naamgenoot uit Kampen. Het wordt dus DOS tegen DOS. De wedstrijd begint om 20.25 uur.