Mind vraagt middels een voorstelling aandacht voor psychische gezondheid.
Mind vraagt middels een voorstelling aandacht voor psychische gezondheid.

'Laat me niet vallen, anders is het te laat'

Algemeen Kunst & Cultuur

Deze oerschreeuw om begrip en genegenheid was afgelopen zaterdagmiddag te horen in Het Lichtruim (Bilthoven), waar musicalartiesten van allerlei pluimage zich inzetten voor de stichting Mind, die het taboe op psychologische en psychische problemen probeert te doorbreken

Mind wil dat er vanaf de basisschool al lessen worden gegeven over psychische gezondheid. Een ambitieus streven dat ook risico's heeft: juist het aanpraten van allerlei problemen is een van de grote gevaren in onze huidige samenleving, maar gelukkig stelt de Stichting dat juist preventie een belangrijk onderdeel van haar werk is.

In een soepel verlopende setlist van musicalnummers en -ensembles bracht de groep Unsound Mind een gedreven show met een pure, soms bijna wilde oprechtheid die uit de tenen kwam: bijna alle deelnemers hebben wel een eigen verhaal te vertellen, eigen angsten en dromen. En ja… hebben we die niet eigenlijk allemaal? Is het verlangen naar liefde en diepe zielsverwantschap niet universeel?

Groot gemis was het ontbreken van een programmaboekje dat wellicht een nadere duiding van de gezongen nummers had kunnen geven, zodat het publiek zich beter had kunnen verplaatsen in diepere betekenis van deze reis door musicalland, waar duidelijk over was nagedacht maar die nu soms onvoldoende uit de verf kwam. De individuele prestaties waren echter vrijwel zonder uitzondering sterk, soms wat zang betreft, soms qua voordracht en vaak ook beide.   (Peter Schlamilch)