Logo vierklank.nl
Het gekloofde hout ligt in ringen gestapeld om op natuurlijke wijze te kunnen drogen. (foto Bert Tuinzaad)
Het gekloofde hout ligt in ringen gestapeld om op natuurlijke wijze te kunnen drogen. (foto Bert Tuinzaad)
Natuur & Milieu

Hout te koop

Op landgoed Eyckenstein is hout te koop, op natuurlijke wijze gekloofd en gedroogd.

In het kader van duurzame ontwikkeling van de natuur op landgoed Eyckenstein worden periodiek activiteiten uitgevoerd om de kwaliteit van het landgoed op hoger niveau te brengen. Zieke of onveilige bomen moeten worden geveld, andere moeten wijken om 'toekomstbomen' (monumentale Eiken) goed te laten ontwikkelen. Ook sneuvelen soms bomen als stormschade (zoals in 2017).

Vanaf 2017 is een ploeg vrijwilligers op dinsdag aan de slag om diverse activiteiten op het landgoed uit te voeren, waaronder het verwerken van eerder bedoelde bomen. Zo zijn afgelopen winter enkele 10-tallen kubieke meters hout gekloofd en in ringen gestapeld om maximaal te kunnen drogen op natuurlijke wijze.

Het gekloofde en een jaar gedroogde beuken- en eikenhout is beschikbaar voor geïnteresseerden à € 60,00 per m³. Het dient zelf - na afspraak - te worden ingeladen vanuit de ringen op het landgoed. De opbrengst van deze verkoop wordt aangewend voor het  onderhoud) van het landgoed en de cultuurhistorische elementen.

Het hout kan worden opgehaald op zaterdag 19 januari, na afspraak c.q. aanmelding per mail: eyckenstein@planet.nl of app-bericht 06 52521811 o.v.v. kloofhout.

Meer berichten