} Logo vierklank.nl
Van jong tot oud sport tijdens twee dagen Moving Maartensdijk.
Van jong tot oud sport tijdens twee dagen Moving Maartensdijk.
Sport

Daverend succes voor Moving Maartensdijk

door Walter Eijndhoven

De feestdagen waren nog niet voorbij of er stond alweer een nieuwe activiteit op het programma van De Vierstee. Donderdag 3 en vrijdag 4 januari ging het volledig los in Maartensdijk. De Vierstee was twee dagen lang vergeven van de activiteiten: sporten, mindfulness, e-games, 65+-hockey, het kon niet op. En voor wie geen zin had, om zich twee dagen te laven aan allerlei vermoeiende activiteiten, kon vrijdag nog altijd even langskomen voor een nieuwjaarsborrel.

'Wij hadden gewoon weer eens zin in een leuke activiteit in De Vierstee', vertelt organisator Edwin Plug. 'En daarom organiseerden wij nu twee gezellige dagen, vol activiteiten, voor jong en oud en anderen die zich niet jong of oud voelen'. Dat het gezellig was, blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Verdeeld over beide dagen werden 1.600 kinderen, ouders, oma's, opa's en overgrootouders geteld door de organisatie'.

Plaatselijke sportvereniging
Voor diegene die graag in de toekomst wil gaan sporten, was dit natuurlijk ook een mooie gelegenheid om te zien welke sport leuk is. Voetbal? Korfbal? Hockey? Boksen of fitness? Het kon allemaal. Plug: 'Natuurlijk was het niet onze opzet om mensen op deze manier aan het sporten te krijgen, maar menigeen wilde toch graag weten hoe het is om een bepaalde sport te beoefenen. Naderhand hoorde ik dat diverse dorpsgenoten, naar aanleiding van Moving Maartensdijk, zich hebben aangemeld bij een plaatselijke sportvereniging. Mooi, toch?'

Ingkussen
Plug: 'Ook voor de jongsten onder ons hadden wij leuke activiteiten op het programma staan, waaronder kindergym. Aan het kleutergym deden veertig kinderen mee. In de kleine sporthal in De Vierstee, stond een hele rij kinderwagens, achter elkaar. En één van de kids, volgens mij was zij één of twee jaar oud, wilde steeds naar de springkussens. Ik zag haar vader die dag wel drie of vier keer verschijnen met zijn dochtertje, steeds wilde zij naar het 'ingkussen', zo werd verteld'.

Toernooitje
Voor de oudere jeugd was er onder andere kickboksen, dansen, badminton en tafeltennis en er was een sportactiviteit voor mensen met een beperking. Bij de e-games konden deelnemers vrij spelen, maar ook meedoen met Fortnite battle, Fifa 19 en minecraften. Zo'n vijftig belangstellenden deden mee met korfbal, ook het badminton was met vijftig man goed vertegenwoordigd en ook zumba deed goed mee met 20 deelnemers. 'Natuurlijk hebben wij niet alle sporten geteld, maar ook voor klaverjassen was veel interesse. Bij het sjoelen waren de deelnemers niet weg te slaan bij de sjoelbakken en bij het koersballen had men zelfs een toernooitje georganiseerd tussen Groenekan, Maartensdijk en Westbroek', legt Plug uit. 

Verwachtingen
Moving Maartensdijk was simpel gezegd, een groot succes. Plug: 'Wij begonnen dit evenement zonder enige verwachting, maar de opkomst overtrof werkelijk alles. Niet normaal, dat zoveel mensen op zo'n evenement afkomen. Natuurlijk ook dankzij al onze vrijwilligers, die twee dagen flink aan de bak moesten, maar dat was het wel waard'.

Het evenement werd afgesloten met de Maartensdijkse Nieuwjaarsborrel. Ook daar kwam menigeen op af. Met 70 tot 80 man was het één groot feest.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>