Logo vierklank.nl
Iedereen geniet van de heerlijke boerenkoolmaaltijd in het feestelijk versierde scoutinggebouw.
Iedereen geniet van de heerlijke boerenkoolmaaltijd in het feestelijk versierde scoutinggebouw.
Sport

Boerenkool bij Scouting Agger Martini

door Kees Diepeveen

Traditiegetrouw start Scoutinggroep Agger Martini uit Maartensdijk het nieuwe jaar met een boerenkoolmaaltijd. De boerenkoolmaaltijd is de eerste festiviteit in het jubileumjaar. De Scoutinggroep bestaat dit jaar 50 jaar en gaat dit gedurende het jaar vieren met diverse activiteiten.   

Voorafgaand aan de boerenkoolmaaltijd werden door de kinderen diverse spellen gespeeld en activiteiten uitgevoerd. Bij het Jubileumspel werden feesthoedjes gemaakt, onderdelen ontworpen voor het jubileumkunstwerk en coupletten gemaakt voor een jubileumlied. Tijdens het Etiquettespel leerden de kinderen een dans, tafel dekken en moesten ze een serveercircuit lopen met zoveel mogelijk borden. Ook waren er nog wat buitenactiviteiten.

Toetje
Rond 18.00 uur werd de boerenkool met worst geserveerd aan mooi gedekte tafels. Iedereen was in stijl gekleed.Velen lieten zich ook een tweede bord goed smaken. Als toetje waren er twee grote schalen met soesjes. Ook deze vonden grif aftrek. De kookploeg van de Scoutinggroep heeft een prima prestatie geleverd. Na de maaltijd werd er gedanst en spellen gespeeld waarmee de kinderen een diploma konden verdienen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>