Logo vierklank.nl
De kledingcontainer aan de Groenekanseweg werd nieuwjaarsnacht opgeblazen.
De kledingcontainer aan de Groenekanseweg werd nieuwjaarsnacht opgeblazen.
Algemeen

Nieuwjaarsfikkie

De kledingcontainer bij het viaduct op de Groenekanseweg in Groenekan was in de nacht van oud en nieuw doelwit van vandalisme. De container is inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar.

Sympany heeft in 135 gemeenten in Nederland kledingcontainers staan waar jaarlijks zo'n 23,5 miljoen kilo kleding mee ingezameld wordt. 60% daarvan is herdraagbaar, de overige 40% wordt gerecycled tot poetslappen en bijvoorbeeld isolatiemateriaal. Sympany is een sociale onderneming en steunt met de netto opbrengst projecten in India, Malawi, DR Congo, Angola en Ethiopië.

Het kost wat
De container in Groenekan is op vrijdag 4 januari direct vervangen. Het opgeblazen exemplaar is meegenomen en wordt indien mogelijk gerepareerd. Voor Sympany is het een aardige kostenpost, alleen de container kost al €1500,-. De kleding kan bij het restafval en brengt dus niets meer op. De hoeveelheid kleding in de container viel mee aangezien de container kort voor de jaarwisseling extra geleegd worden. Het is dus aan te raden om in aanloop naar de jaarwisseling geen gebruik te maken van de containers.

Meer berichten