Zeker de eerste helft was Max Koetze heer in meester. (foto Nanne de Vries)

SVM benut de kansen niet

Op het koude en winderige complex bij HMS was de centrale vraag wie als koploper in de 4de klasse G de winterstop in zou gaan; na het verlies van SVM tegen HMS valt die eer te beurt aan Hercules.

Runner up HMS had de laatste wedstrijden overtuigend gewonnen. SVM moest deze wedstrijd spelbepaler Kevin Timman missen, maar ging desondanks volop voor de winst. Zeker de eerste 25 minuten dicteerde SVM het spel en kreeg genoeg kansen; HMS kwam er gewoon niet aan te pas. Gaandeweg de eerste helft werd HMS wat gevaarlijker ,maar SVM goalie Max Koetze hield zijn doel schoon.De betere kansen waren voor de geel- blauwen. Ruststand 0-0.

Met de wind in de rug begon een ongewijzigd SVM aan de 2e helft. SVM werkte hard, maar toonde minder agressie en liet HMS toch te gemakkelijk in de wedstrijd komen. En HMS beschikt over slimme voorhoedespelers, die behalve goed kunnen voetballen, ook de kunst verstaan om een stapje extra te zetten. Na een kleine 10 minuten kwam HMS op voorsprong; de Maartensdijkers probeerden het wel, maar werden niet echt gevaarlijk. Op jacht naar de Maartensdijkse gelijkmaker scoorde daarentegen HMS na 62 minuten de 2-0. SVM ging de laatste 20 minuten in de verdediging één op één en vol op de aanval spelen. Met nog 10 minuten op de klok scoorde HMS de 3-0.

Concurrent Hercules won met 2-0 van t' Vliegdorp en gaat als koploper de winterstop in. SVM gaat in die winterstop naar Texel om bij te tanken om goed uitgerust op 19 januari aan de 2e competitiehelft te beginnen.