Een volle kerk applaudisseert voor de muziek van de twee koren en het brandweerorkest. [foto Walter Eijndhoven]
Een volle kerk applaudisseert voor de muziek van de twee koren en het brandweerorkest. [foto Walter Eijndhoven]

Brandweerorkest in Kerstsferen

Algemeen Kerst

In een volle OLV-kerk bracht het Nederlands Brandweerorkest afgelopen zondagmiddag een afwisselend Kerstconcert, waarbij maar liefst 3 dirigenten hun opwachting maakten: die van het Brandweerorkest zelf, en die van de beide koren die het concert kwamen opluisteren, want Kerst is geen Kerst als er niet bij gezongen wordt.

Het vrolijke With Pleasure, het vrouwenkoor van de Werkplaats, bracht enkele klassieke kerstnummers ten gehore, als altijd mooi en subtiel geleid door muziekleraar Peter Schreuder. Daarnaast was het intieme Harry's Inspiration Koor en Combo te horen, een groep enthousiaste muziekliefhebbers voortgekomen uit een kerstkoor van de Theresiaschool, en vernoemd naar de overleden dirigent en inspirator van het ensemble, Harry Koch.

Naast vele moderne meezingers, zoals Rudolph, the Red-nosed Reindeer en Let it Snow ontbraken ook de traditionele liederen niet, alles begeleid door een soepel spelend orkest waarvan vooral de majestueuze kopersectie de zaal indrukwekkend vulde, zeker bij de overtuigend gespeelde Kerstmedley, waarbij de koren verrassend genoeg slechts toekeken. Maar al met al een heerlijke muziekmiddag voor alle muzieksmaken.            (Peter Schlamilch)