Dat wil ik 'effe' kwijt …

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

n.a.v. Honden in het bos, Durkje Post, Groenekan

Dit lijkt verdacht veel op de twee vrouwen + hond, die ik een paar weken geleden tegen kwam op de Beukenburgerlaan, tussen Beukenburgerlaan - NO en Twistlaan. Op mijn verzoek de voor mijn fiets lopende hond aan te lijnen werd door de vrouwen met grove scheldwoorden gereageerd.

Zoals de schrijfster - mevrouw Durkje Post uit Groenekan - zou kunnen weten is dat in dat gebied een aanlijngebod voor honden geldt. Van 'heerlijk lekker los rennende honden' en 'verantwoordelijke hondenbezitters die de hond bij zich roepen als iemand passeert', zoals mevrouw Post stelt, kan dan ook helemaal geen sprake zijn. Laat staan van een oproep.

Dat dat tóch gebeurt is mede te danken aan de algemene bekendheid dat ter plaatse niet gehandhaafd wordt. Net zo min overigens als elders in de gemeente. Bijna dagelijks, zo ook gisteren, kom ik op Beukenburg en De Leyen (Leyense-pad, Rietveldlaan, Boekelaan) dan ook 'heerlijk lekker los rennende honden' en 'verantwoordelijke hondenbezitters' tegen. De laatsten hebben zonder uitzondering de jaren des onderscheids ruimschoots bereikt. Hetgeen er kennelijk toe leidt dat men meent eigen normen te mogen hanteren.

'Mijn hond doet niks en niemand heeft er last van'. 'En voor de rest 'bek houe'. Gelukkig kon moeder Post opstaan en verder fietsen naar huis. Niets aan de hand dus. Toch?

Totdat er natuurlijk een keer écht een ongeluk gebeurt; waarna dader en slachtoffer het samen uitvechten.

P.J. Westerhof

!