Meer dan 70 vrijwilligers genieten met elkaar in restaurant Bij de Tijd.
Meer dan 70 vrijwilligers genieten met elkaar in restaurant Bij de Tijd.

Vrijwilligers in het zonnetje

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 7 december, tijdens de Dag van de Vrijwilligers, zette gemeente De Bilt haar eigen vrijwilligers weer in het zonnetje. Meer dan 70 van hen ontmoetten elkaar in restaurant 'Bij de Tijd' in De Bilt, onder het genot van koffie en iets lekkers. Wethouders Anne Brommersma en Madeleine Bakker schonken koffie voor de genodigden.

Gemeente De Bilt eert haar vrijwilligers twee keer per jaar, in maart tijdens de Mathildedag en in december nogmaals via de Dag van de Vrijwilliger. Tijdens zijn toespraak vroeg burgemeester Potters iedereen op zoek te gaan naar hen, die het verschil maken voor hun medemensen. In 2019 ligt de nadruk op inwoners van gemeente De Bilt die zich inzetten in de sector Kunst en Cultuur.

Voordracht
Misschien kent u inwoners van gemeente De Bilt, die zich - bijvoorbeeld naast werk en gezin - inzetten in de sector Kunst en Cultuur. In dat geval kunt u zo'n vrijwilliger voordragen voor een nominatie en wordt hij of zij op Mathildedag gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Natuurlijk kunt u ook andere vrijwilligers voordragen. Deze vrijwilligers kunt u aanmelden bij Annemiek Bovée (a.bovee@debilt.nl) van de gemeente De Bilt. Zet uw motivatie voor de keuze in uw e-mail.

!