Het Brandweerorkest oefent alvast voor het kerstconcert.
Het Brandweerorkest oefent alvast voor het kerstconcert.

Kerstconcert OLV Kerk Bilthoven

Algemeen Kerst

door Walter Eijndhoven

Zondag 16 december laten het Nederlands Brandweerorkest, het With Pleasure vrouwenkoor en Harry's Inspiration koor en Combo de luisteraar genieten van een dynamisch muzikaal programma van meeslepende decembermelodieën in de OLV kerk in Bilthoven. Liederen als 'Komt allen tezamen' tot 'I will follow him' en nog vele andere nummers passeren de revue.

'In juni gaven wij een gezamenlijk concert met het Harry's Inspiration Koor en Combo', vertelt Marije, dwarsfluitiste bij het Nederlands Brandweerorkest. 'Dat beviel zo goed, dat wij besloten nog een keer iets gezamenlijks te doen. En zondag 16 december is het dan zover'. Het Nederlands Brandweerorkest (NBO), opgericht in 1926, is een veelzijdig en complete vereniging. Marije: 'Wij bestaan uit een harmonieorkest en een drumband. De diverse orkesten binnen onze vereniging treden op als show- en marchingband, maar ook als concertorkest. Verder zijn wij ook veel te zien tijdens grote militaire taptoes, Street parades en optochten, in binnen - en buitenland'.

Theresiaschool
Brigitte Giesen-Geurts, lid van het Harry's Inspiration koor is erg verheugd over de samenwerking met het Nederlands Brandweerorkest. Geurtsen: 'De OLV kerk heeft vijf koren, waarvan ons koor de jongste telg is'. Het koor is ontstaan uit een kerstkoortje van ouders van de Theresiaschool. Bij het koor hoort een combo, ontstaan uit ouders die muziek maakten bij het afscheid van groep 8 van hun kinderen. Samen heetten koor en combo Happy Generation. Geurtsen: 'Na het overlijden van onze dirigent Harry Koch, noemden wij ons Harry's Generation, sinds kort omgedoopt tot Harry's Inspiration. Wij zingen en spelen nog steeds de bijzondere arangementen van Harry'.

Werkplaats
Naast het Nederlands Brandweerorkest en het Harry's Inspiration koor zingt zondag 16 december nog een derde koor mee, 22 jaar geleden opgericht voor (oud)ouders van de Werkplaats (WP), ook in Bilthoven. 'Onze dirigent is Peter Schreuder, medewerker op zowel de basisschool als op het voortgezet onderwijs van WP', vertelt koorlid Willemijn. 'Hij dirigeert ons vol passie, muzikaliteit en humor. Freek Zwanenberg begeleidt ons op de piano, al jarenlang. Wij hebben een uitgebreid repertoire: van Braziliaans tot Zweeds, van klassiek tot volksmuziek en van swingend tot sereen'.

Samen zorgen de twee koren en het Brandweerorkest voor een gezellige middag, met veel samenzang met publiek en muziek in een natuurlijk afgeladen kerk.

Zondagmiddag tussen 16.00 uur en 17.30 uur is iedereen welkom in de OLV kerk, aan de Gregoriuslaan 8 in Bilthoven, gratis entree, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Aansluitend is er chocolademelk en glühwein.