Logo vierklank.nl
Een afgeladen Onze Lieve Vrouwe-kerk geniet van het speciale Gospel programma. (foto Michiel Wijnbergh)
Een afgeladen Onze Lieve Vrouwe-kerk geniet van het speciale Gospel programma. (foto Michiel Wijnbergh) (Foto: Michiel Wijnbergh)
Muziek

Gospel met een 'touch of Soul'

'Gospel zal bestaan zolang er muziek bestaat, want zij wordt recht uit het hart gezongen' zei Mahalia Jackson, de Amerikaanse zangeres die wel 'de koningin van de gospel' werd genoemd.

Afgelopen zondagmiddag bleek dat in de Onze Lieve Vrouwe-kerk, waar het publiek meermaals ging staan om mee te klappen op de opzwepende klanken van Elvis D. en Noreda Graves, die Gospels brachten met 'een vleugje Soul'. Bijna 500 bezoekers genoten zichtbaar van een vrolijk Kerstprogramma, begeleid door een combo en het uit 20 zangers bestaande koor van Elvis' eigen 'Gospel for Everyone', waarmee de oorspronkelijk uit Nigeria afkomstige zanger 'als zendeling met een missie' door de Nederlandse kerken trekt: 'swingende toegankelijke muziek, maar met een duidelijke boodschap'.

Hoogtepunt was de bijdrage van Noreda Graves, die naar eigen zeggen al als kind op de preekstoel van haar vader stond te zingen, en die met haar karakteristieke stemgeluid de liefhebbers van Amerikaanse gospel in vervoering wist te brengen. De opbrengst van de middag is door beide organiserende Rotaryclubs, De Bilt-Bilthoven en Zandzegge, bestemd voor Stichting Hartekind en Buddha Smile, een school voor straatkinderen in India.           (Peter Schlamilch)

Meer berichten