Logo vierklank.nl
Andrea Geltink tuigt de Joris kerstboom op in de Bilthovense bibliotheek. [foto Guus Geebel]
Andrea Geltink tuigt de Joris kerstboom op in de Bilthovense bibliotheek. [foto Guus Geebel]
Kerst

Warme Kerst in de bibliotheek met Joris' Kerstboom

In de bibliotheekvestiging in Bilthoven staat van t/m 24 december een Joris' Kerstboom. De 'Joris' Kerstboom' is gebaseerd op het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

In ruim 170 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd om voor hun dierbare in het licht te zetten. Ook in Bibliotheek Idea Bilthoven.

Kerstboodschappen
Naast de kerstboom staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen bezoekers vullen met hun persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Ze kunnen een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris' Kerstboom.

Kinderen
De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom.

Op twee woensdagmiddagen mogen kinderen ook iets maken voor Joris' Kerstboom. In de bibliotheek is een inloop knutselactiviteit op woensdag 12 en woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur. Knutsel een kerstster of -bal voor iemand die je dierbaar is en schrijf of teken er iets moois bij. Je kunt ook zelf een foto meenemen van een dierbare die je erop wilt plakken. Je kunt ook luisteren naar het kerstverhaal bij de kerstboom.     (Simone Bronkhorst)

Meer berichten