Logo vierklank.nl
De organisatie van de RABO ALS-loop heeft er weer zin in.
De organisatie van de RABO ALS-loop heeft er weer zin in.
Sport

Inschrijving RABO ALS-Lenteloop open

Maandag 10 juni 2019 is het weer rennen geblazen voor het goede doel. De inschrijving voor de vierde ALS Lenteloop in Bilthoven is inmiddels geopend. Deelnemers kunnen meedoen met diverse afstanden: 2,5 km (kidsrun), 5 km en 10 km. Voor de niet-hardlopers staat een wandeltocht van 5 kilometer op het programma.

door Walter Eijndhoven

ALS Lenteloop is een actie waarbij deelnemers, hardlopend of wandelend, een zelf gekozen afstand afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. Doel is enerzijds om geld te werven voor onderzoek naar en medicatie voor ALS en anderzijds om een evenement te organiseren, waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen het leven vieren voorop staat. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar methoden om ALS te bestrijden.

Voortrekker
In 2016 startte in Bilthoven de eerste ALS Lenteloop, met veel deelnemers, gezelligheid en muziek. Voortrekker en voorzitter van deze eerste Lenteloop was de in Bilthoven wonende Vincent Cornelissen. Bij hem is vier jaar geleden ALS geconstateerd. Door het jaarlijks organiseren van dit evenement hoopt hij, met vele medestanders, die vreselijke ziekte uiteindelijk de wereld uit te krijgen. 'Ondanks mijn ziekte sta ik nog altijd positief in het leven', vertelt Cornelissen. 'Hardlopen zal mij niet meer lukken, maar natuurlijk ben ik wel de hele dag van de partij om de deelnemers aan te moedigen. Het is mooi om te zien hoe zo'n evenement de inwoners van een dorp met elkaar verbindt. Daar ben ik trots op'. De dag wordt weer afgesloten met een topfeest met live-optredens.

Plein en parcours
In 2019 kunnen deelnemers zich opmaken voor een nieuw parcours en een nieuwe feestlocatie. De start/finish en de feestlocatie bevinden zich dit jaar op het grote parkeerterrein, 'de driehoek', naast het NS-station. Deelnemers die zich vóór 10 januari inschrijven profiteren van early-bird korting en betalen slechts 10 euro. Inschrijven kan via www.alslenteloop.nl

Meer berichten