FC De Bilt klopt nummer 2

De nummer één op bezoek bij de nummer twee: FC De Bilt speelde zaterdag tegen FC Delta Sports. De Houtenaren probeerden vanaf het begin gelijk de aanval te zoeken met 'lange ballen'. FC De Bilt speelde de eerste aanval perfect uit: met een mooie pass werd Mano Bakkenes weggestuurd, hij maakte een prima actie en legde de bal perfect terug op Robin Noteboom die dit kansje wel wist te benutten (0-1). De Biltse verdediging kwam nauwelijks in de problemen en de middenvelders strooiden met passes, waardoor de aanvallers naar hartenlust konden spelen.

In de 21e minuut trok een Houtense verdediger aan de noodrem en Redouan Boussoufi kon aanleggen voor een vrije trap die hij vervolgens perfect in de kruising schoot. En toen in de 30e minuut Robin zichzelf vrijspeelde en de bal tegen de touwen joeg, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Maar ook in de tweede helft moest iedereen ook weer aan de bak!

In die tweede helft bleef de Biltse keeper Jos de Gram ook scherp en hij maakte enkele doelpogingen perfect onschadelijk. In de 70e minuut flitste Mano er weer eens langs en nu zette hij hiermee Redouan vrij voor de goal (0-4). Enkele minuten later gaf Marcel Melissen de bal mee aan Mano die hierdoor de eindstand op 0-5 zette.

FC De Bilt blijft dus flink aan kop met vijf punten voor op Delta Sports en zeven punten voor op Veensche Boys. Volgende week komt Veensche Boys op bezoek. Aanvang 14.00 uur (de toegang is gratis)