Irene toont karakter en knokt zich terug in de wedstrijd.

Irene boekt belangrijke overwinning

Vorig seizoen streden ze nog samen om de titel in de 3e divisie, afgelopen zaterdag was de wedstrijd tussen Kalinko uit den Haag en Irene een wedstrijd in de onderste regionen van de tweede divisie. Punten halen in deze wedstrijd was dus cruciaal voor het jonge Bilthovense team en dat hadden de dames goed begrepen.

Onder leiding van Laura Klomparends nam Irene al vroeg een flinke voorsprong die de hele eerste set vastgehouden werd. De tweede set was het echter alles Kalinko wat de klok sloeg, bij de Haagse dames lukte alles en bij Irene lukte werkelijk niets (meer). Voor Irene was het zaak in de derde set terug in de wedstrijd te komen, met een tomeloze vechtlust wisten de Bilthovense meiden in het spoor van Kalinko te blijven. Op 24 - 24 kwam Irene op gelijke hoogte en het was zelfs Irene dat bij 25-24 als eerste op setpunt kwam. Na een zinderend slot was het echter Kalinko dat aan het langste eind trok waardoor een 2-1 tussenstand op het bord verscheen.

Waar iedereen dacht dat Kalinko door zou stomen naar een 3-1 overwinning lieten de hemels-blauwen zien over een fantastische vechtlust te beschikken. De speelsters pepten elkaar op, de wisselspeelsters leverden fantastisch werk en ouderen sleepten de jonkies er doorheen. Alles werd gedaan om maar niet te capituleren. En met succes, de pass werd beter verzorgd, de aanval ging beter lopen en het Haagse team zag de wedstrijd langzaamaan uit haar handen glippen. 'Dit was echt op karakter' wist middenaanvalster Marit Pasterkamp: 'Na de derde set gingen we meer door het midden aanvallen en dat werkte gelukkig heel goed. Lekker dat we deze toch nog wisten te winnen'. Volgende week volgt nog een uitwedstrijd in Haarlem en daarna is het winterstop.   (Michel Everaert)