Nova komt net tekort

Zaterdag speelde Nova in Putten tegen de plaatselijke Meeuwen. Na twee wedstrijden in de overgangsklasse staat Nova als promovendus helaas nog zonder punten onderaan terwijl de Meeuwen beide wedstrijden had gewonnen, waardoor zij mede de ranglijst aanvoerden.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Nova met sterk aanvallend spel zien zeker met het niveau mee te kunnen. Kleine voorsprongen werden door de Meeuwen middels afstandsschoten teniet gedaan waardoor er geen afstand genomen kon worden. Halverwege de eerste helft stond Nova ook verdiend op een 9-10 voorsprong. Daarna werd het spel bij de ploeg iets slordiger en de Meeuwen konden uitlopen naar een 16-10 ruststand mede door 4 strafworpen die het resultaat waren van dat slordig verdedigend werk.

Na rust veranderde er aan het spel eigenlijk weinig. De Meeuwen scoorden en Nova kon goed bijblijven. Halverwege de tweede helft bleef de score bij de tegenstander achterwege en kon Nova met enkele goede doelpunten de aansluiting vinden en terugkomen van 22-13 naar 22-18. Echter steeds als Nova dreigde door te drukken kwamen de kwaliteiten van enkele ex-korfballeague spelers en speelsters naar boven, die soms uit onmogelijke situaties de korf wisten te vinden. Buiten de zwakke periode net voor rust speelde NOVA een goede wedstrijd die uiteindelijk afgesloten werd met een 25-21 nederlaag.

Zaterdag 15 december om 18.00uur in het HF Witte Dorpshuis in De Bilt staat de derby tegen DOS uit Westbroek op het programma.         (Pieter Keuning)