SVM weer koploper

Afgelopen zaterdag pakte SVM de draad weer op na het verlies van vorige week tegen middenmoter Austerlitz. Al direct na het beginsignaal liet de thuisploeg goed combinatievoetbal zien tegen rivaal Hercules.

Langzaam maar zeker stapelden de scoringskansen zich op; de SVM spelers konden de ene na de andere fraaie kans niet benutten of de uitstekend keepende Austerlitz goalie Robin Akeman ranselde alles uit zijn doel. Austerlitz zelf zette er aanvallend weinig tegenover. Na een kwartier spelen komt dan de niet verwachtte ommekeer: Austerlitz komt zelfs op 0-1. SVM ging door met het missen van kansen, tot vlak voor de rust Fons van Klaren de verdiende gelijkmaker binnentikt.

Na de rust en met de harde wind in de rug zette SVM Austerlitz onder zware druk. De ingevallen Frank van Brenk geeft een prima assist, waardoor Jordi van de Lee met een bekeken kopbal de 2-1 op het scorebord zet. Jordi van der Lee had de smaak te pakken en scoorde uit een onmogelijke hoek de 3-1, waarna Kevin Timman van zeker 30 meter onhoudbaar de 4-1 liet aantekenen. Austerlitz was maar zelden gevaarlijk in de 2e helft.

Mede door het verlies van concurrenten Hercules en EDO is SVM weer voor tenminste week 50 weer koploper. Aanstaande zaterdag sluiten de Maartensdijkers de activiteiten in 2018 af met een uitwedstrijd tegen het Utrechtse HMS in Utrecht) Hopelijk zijn de geblesseerde Coen Swart, Perry van den Bunt, Stijn Orsel en Aydo Halolov bij de hervatting van de competitie na de winterstop op 19 januari 2019 (uit tegen vv. SEC) weer beschikbaar.