Logo vierklank.nl
De eerste boom voor een Plukdoolhof op het terrein van de Schaapskooi.
De eerste boom voor een Plukdoolhof op het terrein van de Schaapskooi.

Symbolische overdracht Schaapskooi

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 30 november was de officiële opening van de Kinderboerderij in Bilthoven door wethouder Brommersma en vond tevens de overdracht plaats van de hooimijt, de kantine en de kapschuur van de Schaapskooi aan gemeente De Bilt.

Ongeveer tien jaar geleden kwam de kinderboerderij in handen van gemeente De Bilt. 'De gemeente wilde van dit terrein een plek maken waar iedereen zich thuisvoelt', vertelt Stefan Poelman, manager bij Reinaerde. 'Om aan die eisen te voldoen, gingen wij direct aan de slag. De oude schuur op het terrein veranderde in een theehuis en enige jaren later nam de duivenvereniging haar intrek in een van de panden'. Via Vaillant werd de hooimijt gebouwd op het terrein. Vanaf heden zijn alle gebouwen in eigendom van de gemeente, een cadeau van de Schaapskooi. Twee vogelhuisjes symboliseerden deze officiële overdracht. Als cadeau aan de Schaapskooi bracht Brommersma nog een appelboom mee: de eerste boom voor een nog in te richten Plukdoolhof.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>